A CFR, az Európai Unió és a nemzeti szuverenitás

Időként az elit nyíltan beszél a globális világkormányt elősegítő tervekről és azt fel is vállalja, abban bízva, hogy ezekre úgy sem figyelnek fel. Az alábbi videón egy nemrégiben lezajlott CFR panel gyűlése látható. 

A jelenlévő tagok : Nicolas Berggruen, Stewart M. Patrick az International Institutions and Global Governance Program igazgatója és Anne-Marie Slaughter prof., aki a beszélgetésben frusztráltan közölte, hogy a G20 eléggé impotens a világkormányzás megvalósításában és úgy véli Berggruennel együtt, hogy több hatalmat kellene adni neki....de nem is ez a lényeg, hanem...

Megállapították, hogy a CFR szemében a nemzetek szuverenitása és a nemzeti érdekek ill. a protekcionizmus, hatalmas úttorlaszként tornyosul a világkormányzás előtt. Majd ennél a pontnál Berggruen megjegyezte, hogy ...az EU rendkívül fontos, hiszen abban rejlik a szuverenitás aláaknázásának lehetősége !!! –nézd a videót 18:30 nál.


Úgy néz ki, hogy a CFR üdvözli az ilyen EU stílusú szuverenitást aláaknázó kormányzást.
Folytatva a kezdő gondolatot, hogy az Elit egy szinten nyílt lapokkal játszik, tehát úgy igazán összeesküvés elméletről nem beszélhetünk, hiszen a dokumentumaikhoz hozzá lehet férni, mint ahogyan a Brooking Istitution dolgozatához, a "Melyik út vezet Iránba" és Szíriába. Ott pl. feketén fehér le van írva, hogy hogyan kell összerppantani Szíriát. De a közvélemény nagy részéhez ez úgy sem jut el…ebben rejlik a hatalmuk.

Megjegyzések