…és amikor a krízispont ideér, az rosszabb lesz, mint a Nagy Gazdasági Világválság.

„Az Egyesült Államok olyan, mint a Titanic, és én vagyok a mentőcsónak, aki próbálja rávenni az embereket, hogy hagyják el a hajót…egy nagyon valóságos pénzügyi összeomlást látok felénk jönni.”
Peter Schiff 2006 augusztus

Amikor ezt elmondta, sok kollégája ki is nevette őt, pedig időben szólt, de alig hallotta valaki. Apám a bankszövetségnél dolgozott és 2008-ban felröppen a hír, hogy jön az összeomlás, és ki akarta venni a mozgatható megtakarítását, de nem tette, mert rossz emberekre hallgatott, akik szerint itt nem lesz semmi, nem kell aggódni. Aztán be is ütött a krach. Pár százat el is bukott.


Most is ez van…

Ha bekapcsolod a rádiót, ilyeneket hallani, hogy gazdasági élénkülés, újraindulás, a legrosszabbon már túl vagyunk, de ez nem igaz –véli Peter Schiff: „Úgy gondolom, hogy egy sokkal rosszabb gazdasági válságnak nézünk elébe mint 2007-ben.” Jelenleg a világ pénzügyi rendszere mesterségesen van fenntartva az összeomlás elkerülése végett, pénznyomtatással, a kamatlábak alacsony szinten tartásával, de ezt a játékot nem lehet sokáig fenntartani.

A munkanélküliség már most az egekben, főleg a dél-Európában, ami ellátja északot. Görögország (a 25 év alatti munkanélküliség ráta 59,3%, Spanyolország (a 25 év alatti munkanélküliség ráta 57,3%. A Nagy Világválság idején nem volt ilyen), Portugália, Olaszország (25%-kal visszaesett az ipari termelés), Franciaország, mindenhol visszaesések észlelhetők a kereskedelemben.

A pénzpiac teljesen elvált a reálgazdaságtól, és a felhalmozott deficitet a valódi termelésből akarják megetetni, annak katasztrofális következménye lesz ..igazából ez a katasztrófa már zajlik is. Pl. ott van a német Dauche Bank. 55 trillió euró értékű spekulációk útján előállított pénze van, - ez a titokzatos derivátum kitettsége, de az ország GDP-je csak 2 trillió! Láthatjuk, hogy ez egy önmagát felemésztő rendszer.

Meg kell értenünk, hogy az alapvető problémákat, amik a 2008-as válsághoz vezettek, nem oldották meg. Még mindig ugyan úgy működik minden: a politika nem változott; a bankrendszer ugyan olyan amilyen volt; fújják az újabb lufit; a központi bankok ugyanúgy rontják a pénzt és minden folytatódig odáig, amíg a téglafal össze nem omlik, ismét, de már teljesen. A Tőzsdecápák2-ben Gordon Geko le is vezette nekünk a jövőt: a következő lufi kidurranás sokkal nagyobb lesz. (Ezt cak azért mondtam, mert úgy gondolom, hogy az elit néha a mozin át közli a terveit).

Peter Schiff figyelmeztet most is, hogy az élet elpusztítása elkerülhetetlenül közeleg és a kormányok ezt jól tudják és készülnek az esteleges társadalmi zavargásokra is.

2008-ban történt egy összeomlás, de AZ összeomlás még előttünk van.

Azóta napi 3000-rel nő a munkanélküliek száma

Megjegyzések

Hegedűs Ákos üzenete…
Történelmi munkanélküliségi rekorddal köszöntötték az eurozóna országai a munka ünnepét. Az Eurostat szerdán közzétett adatai szerint márciusban az állástalanok aránya 12,1 százalék volt a régióban. Még rosszabb a helyzet a 25 év alattiak körében. A fiatalok munkanélküliségi rekordját Görögország tartja, ahol 59 százalékuk nem talál munkát. Athénban egyébként 24 órás sztrájkkal ünnepelték május elsejét.
TwitterFacebookTumblrStartlap
Betkicsinye
Betnagya
E-mail küldés
Nyomtat

r e k l á m
10% online kedvezmény 4G/LTE-képes okostelefonokra és táblagépekre! Nézd meg!


Szakszervezetek, nyugdíjasok és a görög kommunista párt aktivistái tüntettek Athénban a megszorítások ellen. A demonstrálók május elsejei fogadalma szerint harcukat a nemzetközi munkásmozgalom győzelméig folytatják.

„Azt üzenjük a kormánynak, hogy nem fogják tudni véghezvinni a tervüket a munkások legyőzésére. Itt vagyunk, harcolunk és nem hátrálunk. Győzni fogunk a görög munkásosztály és világ dolgozói érdekében” – ígérte egy munkanélküli athéni professzor.

Isztambulban már nem csak beszélnek a harcról. A május elsejei felvonulók a törökországi nagyváros központjában összecsaptak a rohamrendőrökkel. A tüntetők kövekkel dobálták a rendőröket, akik vízágyúkkal és könnygázzal igyekeztek feloszlatni a tömeget. A hatóságok több kilométeres körzetben lezárták a főutakat és hidakat, hogy megakadályozzák a külső kerületekből érkező szakszervezeti aktivisták csatlakozását a demonstrációhoz.

Törökországban az 1980-as puccs után három évtizeden át tilos volt május elsejei felvonulásokat tartani, de a kormány 2010-ben újra engedélyezte az utcai rendezvényeket az ünnepen.

A munkáról beszélt a pápa is mai nyilvános audienciáján Rómában. A katolikus egyházfő szerint az értékteremtő munka alapvetően fontos az emberi méltóság számára. Ferenc pápa szerint a munkanélküliség oka gyakran éppen az önös profitérdek, ami figyelmen kívül hagyja a társadalmi igazságosságot.

atv.hu