Élesedik a helyzet Szíriában

 MTI - Növekszik a feszültség az amerikai és az orosz kormány között a szíriai válság ügyében. Moszkva kételkedik abban, hogy a szíriai kormány valóban bevetett-e vegyi fegyvert a polgárháborúban.Moszkva kételkedik

 

A repüléstilalmi övezet bevezetése a nemzetközi jog megsértése lenne – közölte az orosz külügyminiszter. Szergej Lavrov megismételte, Moszkva kételkedik benne, hogy a szíriai kormány valóban bevetett-e vegyi fegyvert a polgárháborúban, ahogy azt a Fehér Ház csütörtökön bejelentette, és amelyre hivatkozva az amerikai kormány közölte: kézifegyverekkel és lőszerrel látja el a szíriai felkelőket.

Irán négyezer katonát küld

 


A teheráni vezetés négyezer iráni katonát vezényel Szíriába Bassár el-Aszad elnök támogatására – adta hírül vasárnap az Independent on Sunday című brit lap. Az újság úgy fogalmazott, hogy Irán teljes határozottsággal védelmezi Aszad rendszerét.

Szíria nekiment Egyiptomnak

 

A szíriai kormány kemény hangú nyilatkozatban reagált vasárnap arra, hogy Egyiptom azonnali hatállyal megszakított minden diplomáciai kapcsolatot Szíriával. Szerintük Egyiptom csatlakozott a Szíria elleni összeesküvők klikkjéhez, amelynek élén az Egyesült Államok és Izrael áll.

A szíriai helyzet lesz az egyik fő témája a G8-országcsoport (a világ hét legfejlettebb ipari állama és Oroszország) hétfőn Észak-Írországban kezdődő csúcstalálkozójának is.
Már korábban megszületett a döntés?

Megjegyzések