Készülődés a III. világháborúra

 A légi-űr csapatok hadgyakorlatán a moszkvai és az ország középső részének védelmét ellátó légvédelmi brigádok, rakétás ezredek és rádiós egységek vesznek részt. A hadgyakorlaton összesen 800 katona és több mint 100 darab harci gép lesz jelen. Az esemény június végéig tart majd és 3 lépcsőfokban fog lezajlani.

A hadgyakorlat különlegessége az lesz, hogy olyan valóságos harci helyzetet fog modellezni, amely során az elméleti ellenség légi-kozmikus fegyvereket vet majd be.Oroszország légi bázist alakít ki Fehéroroszországban. A támaszpont Lida városban, a lengyel és a litván határ közelében lesz – közölte Viktor Bondarjev altábornagy.
„A légi bázis fontos eleme lesz a szövetségi állam első stratégiai védelmi vonalának. Biztosítja Belorusszia légi térségének védelmét” – jelentette ki Bondarjev. - A bázis még az idén megkezdi működését. SZU-27SZM3 modifikált vadászgépeket helyezünk el itt - mondta a tábornok.
 Emlékezzetek, az Oroszok 2-3 éve azt mondták, hogy ha lesz rakéta elhárító rendszer Lengyelországba telepítve, akkor ők is közelebb hozzák Európához a védelmi rendszerüket! Lavrov múlt heti kijelentése a rakétákkal kapcsolatosan is azt támasztja alá, hogy a szembenállás egyre élesebbé válik!

Megjegyzések