Hivatalos szervek már nem cáfolják a roswelli ufót

Pár éve titkos dokumentumokat tett fel honlapjára az amerikai Szövetségi Nyomozóhivatal. Bárki belenézhet az 1947-es új-mexikói ufóészlelés feljegyzéseibe. A nyilvánosságra hozott jelentésből kiderül, hogy az FBI tényleg észlelt idegen lényeket Roswellben, még ha eddig határozattan cáfolta is.

Az FBI már nem cáfolja a roswelli ufót
A repülő csészealjak” nevet viselő dokumentum valójában az 1947-es új-mexikói ufónyomozásban aktívan résztvevő titkosügynök, Guy Hottel jelentése. Az FBI washingtoni irodájának ügynöke a történtek után három évvel később részletesen beszámolt a Szövetségi Nyomozóhivatal akkori igazgatójának. Az ufóészlelést mindeddig cáfoló FBI csupán most hozta nyilvánosságra Hottel jelentését, amelyben immár lehull a lepel a világ leghíresebb ufóészleléséről.

Hottel beszámolójából kiderül, hogy három, úgynevezett repülő csészealjat észleltek Új-Mexikóban. „Mindegyik kör alakú volt, körülbelül 15 méter átmérőjűek. Mindhárom csészealjban 3-3, körülbelül 90 centis emberszerű alakot találtunk. Finom, fémszálas szövésű ruha volt rajtuk, amely a vadász-, és a tesztpilóták öltözetéhez hasonlított” – olvasható az FBI-ügynök 1950. március 22-i jelentésében, amelyben titkosították a katonai helyszínelők nevét.A dokumentum szerint a repülő csészealjak navigációját valószínűleg a roswelli katonai támaszpont radarjai zavarhatták meg, s ezért zuhantak le a katonai objektum melletti farmon, de erről további vizsgálatot nem kértek az FBI-nál.

A csészealjban talált földönkívülieket a Wright Field-i légi támaszpontra szállították további vizsgálatokra. A testeket felboncolták, s a repülő szerkezeteket is is alaposan átvizsgálták.

Úgy 2003 környékén ellátogatott Magyarországra az egyik Apollo legénységének tagja (talán az Elen Shepord volt), akit körbevezettek Budapesten, közben a riporter faggatta az élményeiről és aztán elkezdet szövegelni arról, hogy igen a Rooswellnél 1947-ben valóban lezuhantak földönkívüliek, akiket el is szállítottak a közeli légibázisra....szóval nem takargatta a témát és a beszélgetés közeben vissza-vissza tér erre. Anyámék fel is vették nekem videóra, de ki tudja hol van az má'....valaki emlékszik erre? Ki volt az?
Emlékszem leesett az állam.

Megjegyzések