Gazdasági összeomlás mint tabu téma#Jim #Rogers szakíró, pénzügyi kommentátor és sikeres nemzetközi befektető és az egyik gazdasági guru szerint pénzügyi katasztrófa közeleg, s kezdhetünk aggódni. 
http://usawatchdog.com/financial-calamity-its-coming-be-worried-be-careful-jim-rogers/


Főleg a nyugati országokban ismert ez a szó, hogy "#gazdasági#összeomlás", nálunk erről nincs kommentár, nem nagyon beszélnek ilyen riogató, világvége témákról -nyíltan persze, el-el szólásokat leszámítva, mert azért ilyenekre van példa, amikor megkérdezik, hogy mi lesz a jelenlegi pénzügyi #lufi vége és akkor hebegnek habognak, de végül kibökik, hogy kérem az katasztrófa lesz. ....még könyveket se lehet nagyon ezekről olvasni

Nos viszont másutt a közelgő igazi válságra komoly szakértők figyelmeztetnek, komoly háttérrel. Persze sok a tagadó, de az ez az ember természete, tagad, mert van rá lehetősége, megteheti, hogy nem néz oda, nem veszi komolyan a figyelmeztető jeleket.

Ami Rogerst aggasztja az a vég nélküli pénznyomtatás az egész világon egyidejűleg, amire még nem volt példa a történelem során és szerinte ennek nem lesz jó vége....nagyon nem, ha megállítják a folyamatot, hanem...egyik sem jó út. Ha folytatják a pénznyomtatást, akkor jön az infláció, a lufik, emelkedik az alapkamat. Ha pedig leállnak a pénznyomtatással, akkor a bankok nem adnak kölcsön és a piac megreked, a tőzsde megroskad.

Kormányok nem fogják elmondani, hogy baj van. Az mondják: minden jól működik, nincs miért aggódnunk, -de ez a feladatuk. Itthon nagyon erősek a pártpolitikai érzelmek, nemzeti kormány, liberók, baloldal, jobboldal...szóval nagyon kényes téma ez, úgy érzem, s ezért sem nagyon fejtem ki a véleményemet erről....de viszont érdekelne az Ön véleménye...kérem ossza meg, ha gondolja!!! https://www.facebook.com/aranykorhajnalan

Még ide vonatkozólag ezt is olvassátok el.: Ha bekapcsolod a rádiót, ilyeneket hallani, hogy gazdasági élénkülés, újraindulás, a legrosszabbon már túl vagyunk, de ez nem igaz –véli Peter Schiff: „Úgy gondolom, hogy egy sokkal rosszabb gazdasági válságnak nézünk elébe mint 2007-ben.”
http://aranykorhajnalan.blogspot.hu/2013/04/es-amikor-krizis-pont-ideer-az-rosszabb.html

Megjegyzések