Vegyi támadásról szóló felvételekkel sokkolják az amerikaiakatEgy új felvétel sorozat került a szenátorok elé, amely bizonyítja, hogy jogos és  szükséges a közel-keleti országba való katonai beavatkozás. A szenátorok szerdán szavaznak. A jövő héten már az ENSZ jelentés is megérkezik, ami a feltétele egyeseknél a katonai beavatkozás engedélyezése.


A felvételt bemutatta a CNN, mielőtt felszólították a szülőket, hogy a gyerekeket küldjék ki a szobából, íme. 


Nyilván való, hogy csak sokkolták a közvéleményt a hitelesnek mondott képekkel. Nos szerintem elég hatásos és még a hezitáló politikusokra is "jó" hatással lehetett.
A The New York Times című amerikai lap értékelése szerint az elnök által indított offenzívák között ez lesz a legnagyobb azóta, hogy Obama 2009-ben hasonló intenzitású akciósorozatot indított egészségügyi programja kongresszusi elfogadtatásának az érdekében.
Obama hétfőn hat televíziós adónak fog interjút adni, majd helyi idő szerint kedd este a Fehér Ház ovális irodájából fog a nemzethez fordulni. Eközben pedig az elnök és biztonsági kérdésekkel foglalkozó csapata folytatja a kongresszusi tagokkal zárt ajtók mögött kezdett háttérbeszélgetések, illetve telefonos konzultációk sorozatát is.
Sajtóhírek szerint egyelőre úgy tűnik, hogy a képviselőházban komoly az ellenállás az amerikai katonai beavatkozással kapcsolatban, hiszen eddig már 218 képviselő adta tudtul, hogy a katonai akció ellen fog szavazni, illetve hajlik az elutasításra. A jóváhagyáshoz vagy az elutasításhoz 217 szavazat szükséges.
A szenátust illetően ugyan jobbak az elnök esélyei, de itt is van mitől tartania. A szenátus és a képviselőház tagjai hétfőn térnek vissza Washingtonba nyári szabadságukról. A szenátus már a jövő héten szavazhat a Bassár el-Aszad rendszere elleni korlátozott katonai csapásról, azonban az még nem világos, hogyan néz ki a képviselőház napirendje.
Közben nagy csata dúl a háború mellett és ellen állók között, főleg a médiában, de vannak nagyszámú tüntetések is, valamint a Vatikánban imanapot tartottak. 

Nos nem tudom, hogy Isten meghallott-e őket, az imájuk vajon mennyire volt őszinte, vagy ez csak valami kötelességféle dolog volt? Az ima valóban a bűnbocsánatról szólt? Vagy valami önös inditatású, a szenvedés elkerülése volt a cél? Az imádkozók tisztában voltak azzal, hogy a háborúk oka a felgyülemlett bűnök visszahatásai? Isten meghallgatja az imát, megváltja a bűnöst ha az ima valódi és nem csak arról szól, hogy "Kérlek uram ne küldj háborút. Így nem tudok többet örömet szeretni érzékszerveimnek!"
Isten nem hallgatja meg azokat, akik nem hajlandóak felhagyni bűnös tetteikkel, aki meggyónnak és folytatják ott ahol abbahagyták. A keresztények legtöbbje még csak nem is tartja be a tízparancsolatot. Úgy hiszik, hogy azok tízjavaslatok...azokat kimagyarázzák, hogy az az Ótestamentum. Abban reménykednek, hogy majd Krisztus elveszi a bűnt, ők csak tovább bűnözhetnek. Van egy olyan érzésem, hogy a minapi imádsággal csak feldühítették az Urat... 

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Milyen érzés lehetett a riporternek,, látni ezeket a képeket, úgy hogy tudja az ő kormányuk által pénzelt zsoldosok művelték mindezt, és neki még hazudnia is kellett a nyilvánosság felé!!!
Jó fizetése lehet!!!
Hegedűs Ákos üzenete…
Nagyon nem rendítette meg.
Névtelen üzenete…
Gondolom Hiroshimarol nem nagyon lenne kedvük ugyanezen a csatornán videókat bemutatni,ha lenne rá mód..:)))