Magyarország jobban teljesít?


Bár a kormány a "Magyarország jobban teljesít!" szlogennel kampányol, hozzátéve: aki nem így gondolja, az a magyar családokat sérti meg - a most napvilágot látott kimutatás-cunami meglehetősen negatív képet fest a kormányzati munka minőségéről.

Az első, a jobban teljesítést némiképp más megvilágításba helyező felmérést a Tárki tette közzé, amelyből kiderül: a rendszerváltás óta nem éltek annyian szegénységben, mint ma. A kimutatás szerint a lakosság 17 százaléka él úgynevezett jövedelemszegénységben, ami annyit tesz: összbevételük nem éri el a magyar átlagkereset 60 százalékát sem. (2006-ban 12 százalékon állt a mutató, de a globális válság idején, 2009-ben is csak 14 százalékon.) Napi forintgondokkal a lakosság 37 százaléka szembesül, vagyis a magyarok több mint harmadának kihívást jelent hónapról hónapra megélni. Összességében a szegénység valamely formája a teljes népesség 47 százalékát érinti. (Összehasonlításként: ugyan ez az adat az Unió átlagában 24 százalék, mögöttünk a sorban Bulgária és Románia található.)

Egy másik kimutatás, a World Bank Doing Business felmérés azt vizsgálja rendkívül körültekintően, hogy mik azok a tényezők egy országban, amik a vállalkozások működését elősegítik és mik azok, amik hátráltatják. A Föld kétszáz országát vizsgálók Magyarországot az 54. helyre rangsorolták, ami a tavalyi rangsorhoz képest három pozícióvesztést jelent. Ezzel szemben a lesajnált Ukrajna, amely most is csupán a 112., egy év alatt 28 helyet javított a listán. Régiós versenytársaink közül csak Csehországot előzzük, de Szlovákia úgy is jóval előttünk van a listán, hogy hat helyet rontott tavaly óta.


Állás nélkül 2013!
Ezrek válnak munkanélkülivé 

British American Tobacco (BAT)
Csoportos létszámleépítést jelentett be hétfőn a Magyarországon: a cég átszervezés keretében várhatóan 180 munkatársától válik meg - közölte a BAT az MTI-vel

Prímagáz
Algyő - Bezárja algyői palacktöltő üzemét a Prímagáz Zrt. 74 ember munkahelye szűnik meg, de a cég várhatóan többeknek felajánlja, hogy dolgozhatnak tovább – a Heves megyei Horton. Az algyői önkormányzatot hivatalosan még nem értesítette a Prímagáz a több mint negyvenéves üzem bezárásáról.

PannonFlax Textil Zrt
Miután májusban már kétszer csődvédelmet kért a PannonFlax Textil Zrt., most bezárnak, és elküldik mind a 130 dolgozójukat - írja a Kisalföld.

Dunaferr
A cég augusztus 12-én jelentette be, hogy a korábbi tulajdonosi terveknek megfelelően rövidesen megkezdődik a létszámleépítés az ISD Dunaferr Zrt.-nél, a dolgozói létszámot 1500-zal csökkentik. A tulajdonosi döntés hátterében a vállalat tartós veszteségessége állt, amelynek egyik fő oka a versenytársakhoz viszonyítottan alacsony működési hatékonyság.

Magyar Telekom
A megállapodás értelmében a társaság 2013-végén
500 munkavállaló elbocsátását tervezi.

MOL
Hétszáz dolgozóját tervezi elbocsátani csoportos létszámleépítés keretében a MOL Nyrt.

ING Group
A régió tőzsdei forgalmának és vállalati tranzakcióinak visszaesése miatt 130 régiós munkatárs elbocsátását jelentette be a holland ING Group Magyarországi vállalata!

Sharpnál
A Sharp 11 ezer embert bocsát el az üzemeiből, miután 2011-es pénzügyi évét 1000 milliárd forintnak megfelelő veszteséggel zárta.

Flextronics
Csoportos létszámleépítés keretében 600 dolgozótól válik meg a Flextronics International Kft. Zalaegerszegen.

Car-Inside Kft
Az üléshuzatokat gyártó cég 300 embert küld el.

Elektrolux
A cég az elmúlt hónap végével bocsájtott el embereket.Hogy pontosan hány embert nem tudni!

Ezen felül sok más cég is elbocsájtásokon gondolkodik!
De más területekről is küldenek el embereket!
Pánik a közszférában az elbocsátások miatt
Pl:
A főpolgármesteri hivatalban eddig 150 köztisztviselőnek mondtak fel.

Ki tudja hány embertől válnak meg még az idén!


Elemzők: közmunkások nélkül nem lett volna ilyen jó a kedvezőnek tartott munkaerő-piaci adatok.

Nagyon csendben hozzáteszik, hogy a foglalkoztatás növekedését nagymértékben segíthette -azt nem mutatják be, hogy mégis milyen nagy mértékben, de sejteni -a közmunkaprogramok felfutása, valamint a magyar munkavállalók külföldi munkavállalása.

A KSH még augusztusban közölte, hogy végre tíz százalék alá esett a magyar munkanélküliség és milyen nagy siker. 2013 júniusa és augusztusa között 16 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma a 2012 nyarához képest. Ezzel 9,9 százalékra esett a munkanélküliség. Éljen !!! Éljen a Fidesz!!!

De nézzük csak meg ezt közelebbről....

Az adatokat a KSH negyedéves átlagban közli. Eszerint júniustól augusztusig csak 439 500 ember volt munkanélküli Magyarországon, miközben egy évvel azelőtt még 455 700.

Megnéztük a közmunkások számát is ugyanezekben az időkben. Az jött ki, hogy 2013 júniusa és augusztusa között átlagosan 166 831 ember dolgozott a közmunkaprogramban -ez év végére várhatóan 200 000 lesz. 2012 ugyanezen három hónapjának az átlaga viszont csak 90 707.

Vagyis 76 124 fővel nőtt a közmunkaprogramban dolgozók száma egy év alatt. Ez azt jelenti, hogy ha nem számítjuk a közmunkaprogramot, ma 59 924 fővel kevesebb embernek van valódi munkája Magyarországon, mint egy évvel korábban.

Nem csak itthon, de máshol is ugyan így eljátszanak az adatokkal, különféle számítási módokkal, de azt nem nagyon részletezik, hogy az esetleges javulást a részmunkaidős ill. segélyezett munkaerő drasztikus növekedésének köszönhető.

Mindenhol azzal etetik a lakosságot, hogy minden nagyon szép és jó holott pontosan az ellenkezője történik. A rendszer továbbra is beteg 


Európában egyre nő a munkanélküliség, új rekord: 12,2
Egyre válságosabb a gazdasági helyzet Portugáliában, Spanyolországban, Franciaországban, Olaszországban, Görögországban, ...

Semmi jele sincs a növekedésnek, vagy hogy a dolgok javulnának, pont ellenkezőleg a dolgok egyre rosszabbodnak. Ez nem sötét, komor világszemlélet miatt van, hanem ez a valóság ...ez a Kali-yuga emberének sorsa, hogy az istentelen, ateista világban minden gyengül, romlik végül összeroskad..egyáltalán nem fenntartható ez a helyzet. 

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Olvasgatom az itt közzétett írásaidat és csak megerősíteni tudom, amit az utolsó bekezdésben írtál. Mi lesz szerinted, mi lesz ennek a mélyrepülésnek a vége? Váratlan, egyik napról a másikra történő teljes összeomlás? Vagy lassú haláltánc? És mit tudnak azok tenni, akik nem akarják magukat eladni, sem felőrölni a lélektelen robotban, rabszolga"munkában", akiknek magasabb céljaik vannak, spirituális beállítottságúak? mert számukra ez a világ : maga a Pokol. Vannak olyan népek, csoportok, akik prosperálnak a Kali Yugában, vígan élnek, azok, akiknek eszenciája megegyezik a Sötét Kor eszenciájával. Kárhozat fiai. De nagyon sokan szenvednek ettől: megőrülnek, öngyilkosok lesznek, vagy feladják magukat és elveiket, és maguk is rabszolgák lesznek...