Oroszország újabb hadgyakorlatba kezdett, miközben a NATO terjeszkedik


Az eddigi legnagyobb légvédelmi hadgyakorlatát kezdte meg Oroszország a nyugati katonai körzetben.
Ezrével szállítják oda mindenféle katonai eszközöket és katonákat, hogy kipróbálják a légvédelmi rendszereket. A minap már egy interkontinentális ballisztikus rakétát is fellőttek, miközben a NATO tanácskozik és még mos is tart.
A NATO sorra rendezi a találkozókat Oroszországgal határos szövetségeseivel. Egyértelműen háborúra készülnek. Ez már hidegháború és egyre melegedik. Sokan leragadtak Ukrajnánál, meg a krími eseményeknél, de már régen nem erről van szó. A Ruszkikat akarják sarokba szorítani és kész.

Az ukrajnai események láttán a Pentagon több mint duplájára növeli az F-15S vadászgépek számát. Ezek a gépek járőröznek Észtország, Lettország és Litvánia légterében.
Ezt az amerikai védelmi főhatóság képviselője közölte.
A NATO baltikumi misszióját teljesítő négy vadászgéphez csatlakozik még hat, és egy KC-135 utántöltő gép. Várhatóan a bővítés már a héten megtörténik.

Chuck Hagel, az Egyesült Államok védelmi minisztere szerdán a kongresszusi meghallgatáson közölte, hogy az ukrajnai krízis kapcsán a Pentagon kibővíti a katonai együttműködését Lengyelországgal és a baltikumi államokkal.

Megjegyzések