III. világháború - Az ukrajnai válsággal elérik céljukat: A NATO a levegőben, a vízen és a szárazföldön is növeli jelenlétét


Tudni akarod, hogy mire megy ki a játék?: „Több repülőgép lesz a levegőben, több hajó a tengeren és nagyobb készültség a szárazföldön. Így,a repülőgépek többet fognak járőrözni a légtérben,a szövetséges hajók a Balti-tengerre indulnak, a földközi-tenger keleti részébe és mindenhova, ahol erre szükség lesz” – mondta Rasmussen a NATO Tanács követi ülése után. Szavai szerint az intézkedéseket „haladéktalanul”, azaz néhány napon belül foganatosítani fogják.

Erről van szó semmi másról ..probléma -reakció-megoldás ...az ukrajnai válság csak eszköz

A NATO a levegőben, a vízen és a szárazföldön is növeli jelenlétét az ukrán válságra adott válaszként – közölte szerdán Brüsszelben Anders Fogh Rasmussen, az észak-atlanti szövetség főtitkára. Rasmussen az operatív részletek ismertetése nélkül elmondta, hogy a balti államok légterében járőröző NATO-gépek több küldetést teljesítenek majd, NATO-erők jelennek meg a Balti-tengeren, a Földközi-tenger keleti részén, és szükség szerint máshol is. Emellett a szövetség a szárazföldi csapatok felkészültségét is fokozza. Rasmussen azt is tudatta, hogy a tagállamok felülvizsgálják és megerősítik védelmi terveiket.
"Azonnal nekilátunk, hogy ezeket az intézkedéseket megvalósítsuk, és szükség esetén a következő hetekben és hónapokban újabbak követik majd ezeket" – jelentette ki a dán politikus, hangsúlyozva, hogy az intézkedések összhangban állnak a szervezet nemzetközi kötelezettségeivel. Rasmussen szerint az intézkedések a védelmet, az elrettentést és a válság enyhítését szolgálják.

"AZ ÜZENET VILÁGOS: A NATO MINDEN SZÖVETSÉGESÉT OLTALMAZZA, ÉS MEGVÉDI MINDEN OLYAN FENYEGETÉSTŐL, AMELY ALAPVETŐ BIZTONSÁGUNK ELLEN IRÁNYUL."A főtitkár megismételte, hogy az ukrajnai válságból egyedül a politikai megoldás jelenthet kiutat, és a szövetség teljes mértékben támogatja a genfi tárgyalásokat és a nemzetközi közösség további erőfeszítéseit. Egyúttal felszólította Moszkvát, hogy hagyjon fel Ukrajna destabilizálásával, vonja vissza csapatait az ország határának közeléből, és tegye világossá, hogy nem támogatja az oroszpárti szeparatisták felfegyverzett milíciáinak erőszakcselekményeit Kelet-Ukrajnában.
A NATO márciusban arról is döntött, hogy Románia és Lengyelország légteréből követi figyelemmel az ukrajnai fejleményeket légi ellenőrző és figyelmeztető (AWACS) repülőgépek segítségével.
Habár elég sok katonai eszköz jelenlétről írnak. Nagyon mérsékelten működik a kijevi hadsereg, hiszen mégiscsak honfitársakról van szó. Nyilván elég drámai a helyzet: engedetlenség, szimpatizálás, belső nézeteltérés.

Egyébként sok téves hír jelenik meg a médiában...főleg az oroszok részvételéről...ezeket fenntartásokkal kell fogadni! A céljuk a fenti lépés kierőszakolás, ill. Oroszország körbezárásához szükséges indok megszerzése.

Kijev vezetése CIA fennhatósága alatt áll -vélik többen.

Odessza is le akar válni...Ukrajna olyan részeiről van szó, ahol komoly kereskedelmi és ipari tevékenységek folynak, és ha ezek leválnak, az a Nyugat imperialista szövetségieknek fájni fog.

Amit már most elértek az az, hogy Oroszország ellen valamit tenni kell...szankciók, embargó...ilyenek.

Viszont a lényeg -és amiről már írtam és ami most határozottan történik az a NATO megerősödése Európában....de mint mindent még ezt is nagy óvatossággal teszik...de a szándék egyre egyértelműbb.

Ami még fontosabb fejlemény az az, hogy Oroszország ázsiai partnereivel inkább euróban kereskednek, mint dollárban -közli a Gazprom. Vagyis a keleti blokk egy újabb lépést tett az amerikai fizetőeszköz ellen.Várhatóan Oroszország + Kína és a Nyugat között eszkalálódik a feszültség...ez már borítékolható. 

Kapcsolódó anyag: A hidegháború újratöltése folyamatban. 
http://aranykorhajnalan.blogspot.hu/2014/04/hideghaboru-20.htmlMegjegyzések