Afrika újrakolonizálása: Az USA katonákat küld Nigériába is.


Már amikor először hallottam a nigériai tömeggyilkolászásról, már tudtam, hogy igen és mindjárt jön a hír, hogy a Nyugat Nigériába küldi katonáit, persze a rendcsinálás érdekében...erre tessék. Eszméletlen, hogy mennyire kiszámíthatóak a hírek.

"Amerika is beszáll az elrabolt nigériai lányok keresésébe"....el ne hidd már. Amerika szarik

az emberekre.


Tízfős katonai csoportot küld Nigériába az Egyesült Államok, hogy segítse a közel egy hónapja elrabolt diáklányok kiszabadítására tett erőfeszítéseket - jelentette be az amerikai védelmi minisztérium egyik szóvivője, Steve Warren szerdán Washingtonban.

A különítmény elsődleges feladata, hogy tanácsadói támogatást nyújtson a helyi hatóságoknak a túszok kiszabadítását célzó műveletekhez, beleértve a hírszerzési lehetőségeket és a túszejtőkkel esetleg folytatandó tárgyalásokat is.

Közvetlenül végrehajtandó katonai feladatokra az amerikai segítők nem készülnek, és az Egyesült Államok semmilyen jellegű katonai beavatkozást nem fontolgat a diáklányok elrablásáért felelős Boko Haram iszlamista szervezet ellen - szögezték le a washingtoni nyilatkozatok.

A Nigéria északi részén 2009 óta szeparatista lázadást folytató szervezet tagjai a múlt hónapban ejtettek túszul több mint 230 diáklányt Borno államban. Abubakar Sekau, a szervezet vezetője a héten azt közölte: foglyaikat rabszolgaként fogják kezelni, vagyis eladják és házasságra kényszerítik őket.

Nigéria több nyugati országtól kap segítséget a túszok kiszabadítására tett erőfeszítéseihez. Barack Obama amerikai elnök személyesen is elítélte a "felháborító cselekedetet", és már ő is jelezte, hogy Washington szakértőket küld az afrikai országba. Nigéria számíthat Nagy-Britannia, Kanada és Kína támogatására is. 

Szerdán Francois Hollande francia elnök is közölte, hogy országa minden segítséget megad a túszok kereséséhez, és órákon belül "biztonsági ügynököket" indít Nigériába.

...de miről is van szó valójában? Miért vannak ott az amik, a franciák, a britek? Miért küldenek katonákat Afrika több államába? Amikor Kína kereskedelmi kapcsolatokat köt pl. Kenyával, akkor másnap miért robban ott valami? Miért üti fel a fejét a terrorizmus, amire a Nyugat katonákat küld Afrikába? Vgay említhetném Malit is

és most itt van Nigéria:

Kína bátorítja a kínai vállalatok további befektetéseit Nigéria feldolgozóiparában, a technológiatranszfert és a munkaerőképzéseket, hogy bővítsék a helyi munkalehetőségeket, mondta Gao Hucheng kínai kereskedelmi miniszter szerdán.
Nigéria nagy népességgel és fogyasztói piaccal rendelkezik, míg Kína előnyökkel rendelkezik a feldolgozóipar terén, mondta Gao a Xinhuának.
A két ország tovább tudja mélyíteni a kétoldalú kapcsolatokat az olyan területeken, mint a textil-, ruházati és háztartási gépgyártás területén a jelenlegi gazdasági és kereskedelmi együttműködési zónákra építve, míg fokozatosan növelve a kooperáció méretét és szintjét, mondta Gao.
Nigéria Kína harmadik legnagyobb befektetési célpontja Afrikában. 2012 végéig 1,95 milliárd dollár kínai befektetés érkezett Nigériába.
Kína és Nigéria figyelemreméltó eredményeket ért el az infrastrukturális beruházások terén történő együttműködésben. Gao elmondta, hogy a kínai vállalatok Nigériában valósították meg a legtöbb infrastruktúra projektet.
Még több itt van erről. 
http://diplomaci.blog.hu/2014/05/08/nigeria_kuzdelme_az_iszlamista_terroristakkal 


 A válasz, hogy kiszorítsák Kínát.
Megjegyzések