Amerika és Oroszország ballisztikus rakétáit teszteli

Az Egyesült Államok sikeres tesztet hajtott végre az Aegis ballisztikus rakétarendszer egy szárazföldi változatán, amit Európának szánnak –Romániának és Lengyelországnak.

A Standard Missile 3 (SM-3) Blokk IB-t (a képen) Hawaiion lőtték fel s sikeresen célt talált, amely egy mérföldkő a Lockheed Martin gyártó cég számára.

Jövő évtől ezeket a rakétarendszereket Kelet-Európába szállítják a gonosz Irán és É-Korea fenyegetés miatt, de Putyinék jól tudják, hogy a cél valójában Oroszország és éppen ezért végeznek Ők is hasonló ballisztikus rakétakilövéseket:

Oroszország sikeresen hajtott végre egy  RS-12M Topol jelzésű interkontinentális ballisztikus rakétakilövést a Kaszpi-tenger mellett május 20.-án délu. 17:08-kor - közölte az Interfax és a ITAR-TASS.

Aztán június 5-ig az Iskander-M rakétákat is teszteli 
http://rt.com/news/163068-iskander-missile-shooting-exercise/

Az Orosz Haditengerészet az év végéig két Bulava (tengeralattjáróról indított ballisztikus rakéta, olyan mint a Topol) rakétát indít el: az egyiket a Vlagyimir Monomah nukleáris tengeralattjáróról – közölték a Honvédelmi Minisztériumban.

Az idén ősszel két rakétaindításra kerül sor: az elsőt szeptemberben hajták végre a fent említett Vlagyimir Monomah tengeralattjáró tesztelésekor, a másikat novemberben” – mondta Jurij Boriszov védelmi miniszterhelyettes.
Hozzátette, hogy a többi tesztre 2015-ben kerül sor. A rakétákat mind az Északi Flotta, mind a Csendes-óceáni Flotta tengeralattjáróiról indítják majd.

olyat, mint amilyet a videóban látni is ...elég hátborzongató felvétel...
https://www.youtube.com/watch?v=VZ-3FHF3TXg

anyag a rakétáról
http://en.wikipedia.org/wiki/RSM-56_Bulava

Megjegyzések