Új globális korszak kezdődik Kína feltörésével, amelyben a vesztes fél a Nyugat lesz

Háború Ukrajnában

A német külügyminiszter szerint Ukrajnában a dolgok egyre súlyosbodnak, visszafordíthatatlan helyzet állt elő, s félő, hogy egy pillanatnál kitörhet a háború Kelet-Európában.

Ukrajnába már kitört a háború....sok a halott és a sebesült mindkét oldalon. ...és nem látszik, hogy csillapodnának a kedélyek a továbbiakban sem. 

A Nyugat fokozza a feszültséget, hogy rákényszerítse Oroszországot, hogy lépje át az ukrán határt, s védje meg az oroszokat....ezen vannak teljes erőből. 

Moszkva most a legjobb ha nem tesz semmit és szerintem egyenlőre nem is fog, mert tudja, hogy milyen sötét tervet készítettek a számukra.
Tudják, hogy háborúban állnak.

Eljön majd a pillanat, amikor Oroszországot úgy sarokba szorítják, hogy lépnie kell....és ezt is tudják.

Oroszországot körbezárják


A NATO titkárhelyettes James Appathurai egy konferencián elmondta, hogy Grúziába "védelmi rendszereket" fognak telepíteni. A grúz védel miniszter szerint ez fontos lépés, amit Oroszország is komolyan fog venni.

Három hetes NATO hadgyakorlat kezdődött a héten Észtországban. Ez lesz a legnagyobb manőver 1991 óta.

A rekordméretű hadgyakorlatban mintegy 6000 katona vesz részt, köztük 150 amerikai ejtőernyős, 90 brit gyalogos, valamint alegységek Franciaországból, Hollandiából, Belgiumból, Lengyelországból, Litvániából és Lettországból.

A manőverekben részt vesz Dánia légiereje is. Lengyelország három Su-22 támadó repülőgépet és a SA-8 rakétarendszerrel felszerelt légvédelmi egységet küldi. A hadgyakorlatban először vesz részt egy cyber-védelmi csapat Franciaországból.

A NATO pár hete rendkívül tevékeny a Baltikumban, Oroszország határában az ukrajnai krízisre hivatkozva.


Kanadában a NATO főparancsnok tartós haderő fenntartására szólította fel a szövetségeseket. Miközben Oroszország légi és haditengerészeti erejét fejleszti fel 2014 végére. 

Chuck Hagel amerikai védelmi miniszter kijelentette, hogy a Pentagon fokozni kívánja katonai jelenlétét az egész világban. Elmondása szerint fokozni kell a szövetségesek lehetőségeit, újabb szövetségeket kialakítani és szilárdítani a régieket.

Azonkívül Hagel rámutatott, hogy az ázsiai-csendes-óceáni térséget prioritásnak kell tekinteni. A miniszter említette az amerikai katonaság jelenlétét a Fülöp-szigeteken, Ausztráliában, Szingapúrban, Japánban és Dél-Koreában.
Azonkívül Hagel kijelentette, hogy a Pentagon szilárdítani fogja katonai jelenlétét az arktiszi térségben is, ahol létezik konfliktuspotenciál.


Az Egyesült Államok külpolitikáját irányító doktrína, amely most Oroszországot és Kínát célozza A Wolfowitz doktrína 

1992-ben meglepő dokumentum szivárgott ki Paul Wolfowitz Pentagon-beli irodájából. Barton Gellman a Washington Post-tól "titkos tervezetnek" nevezte, melynek "célja, hogy a nemzet irányultságát a következő évszázadra megszabja".

Wolfowitz emlékeztetője tartós USA katonai jelenlétet követelt hat kontinensen, hogy "elriasszon minden lehetséges versenytársat, még attól is, hogy nagyobb regionális vagy globális szerepre aspiráljon".

A feltartóztatást (containment), a hidegháború győztes politikáját egy új stratégiának kellett felváltania "melynek célja az új világrend megvalósítása és védelme".

Bár Wolfowitz emlékeztetőjét elvetették 1992-ben, mégis hivatalos amerikai politikává vált a Bush által 2002 szeptember 21.-én kiadott 33 oldalas Nemzetbiztonsági Stratégiában

Az Amerika ellenségeivel való szembenállással kapcsolatban leszögezik: "Nem fogunk habozni, hogy egyedül cselekedjünk, és önvédelemhez való jogunkat megelőző csapás formájában is gyakorolni fogjuk, ha szükséges". Ha valamely nemzet az USA-hoz fogható hatalomra tenne szert, az az USA-val való háborút kockáztatja:

"Az elnöknek nincs szándékában megengedni, hogy bármely nemzet behozza azt a nagy előnyt, amit az USA a Szovjetunió több, mint egy évtizeddel ezelőtti bukása óta elért. ... Erőink elégségesek ahhoz, hogy elriasszák potenciális ellenségeinket attól, hogy olyan katonai erőt építsenek ki, mely az Egyesült Államokéhoz mérhető".

Jelenleg úgy néz ki, hogy az év végén Kína lehet a No. 1 hatalom.

Kína jó úton halad, hogy még idén átvegye “A világ legnagyobb gazdasága” címet az Egyesült Államoktól a Világbank Nemzetközi Összehasonlítási Programja szerint.
Az USA a vártnál korábban, elveszítheti legnagyobb gazdasági hatalmi címét.

Megjegyzések