Oroszország ellen irányuló tervek 1.

John Brennan – a CIA igazgatója – és Joseph Biden alelnök látogatását követően Donbass-ban kezdetét vette a „terrorista-ellenes” leszámolás. Ez jól szemlélteti, hogy Washingtonban hozzák meg a döntéseket. Kezdettől fogva meghatározó szerepe volt a pénzhatalmi világelitnek - amely nemcsak Amerika pénzrendszerét, de politika rendszerét is irányítja – az ukrajnai válság kirobbantásában és irányításában. 

A jelek szerint Washington a válság súlyosbításában és fokozásában volt érdekelt. Minél tovább tart a válság, annál inkább beigazolódni látszik az a feltételezés, hogy valójában nem is Ukrajna, hanem maga Oroszország a célpont. Nem lehet kizárni, hogy Ukrajna csak ürügyül szolgál az Oroszország elleni háború kirobbantásához, amelynek célja Oroszország feldarabolása.

 Az ukrán válság kikényszerítheti Moszkva megalázó kapitulációját, ami lehetővé teszi a Nyugat számára, hogy még nagyobb nyomást gyakoroljon Oroszországra. Ha sikerül megvalósítania a világ ma is legnagyobb területű országának a feldarabolását, akkor a pénzhatalmi világelit el tudja érni azt a régóta dédelgetett tervét, hogy Oroszország önállótlan félgyarmati státuszú utódállamai a hegemóniája alá kerüljenek.

 Erre vonatkozóan már számos stratégiai terv készült, de ezek átültetése a gyakorlatba még soha nem volt olyan fenyegető lehetőség, mint 2014-ben az ukrán válság idején...

Megjegyzések