Ferenc pápa védikus horoszkóp elemzése

A napokban láttam a hírt, hogy Ferenc pápa elmondta egy riporter csoportnak, hogy 2-3 év múlva távozik az „atya házába”. Aztán egyből elkapott a hév, hogy hát ezt le kellene ellenőrizni.

Ferenc pápa született: Jorge Mario Bergoglio; Buenos Aires, Argentína, 1936. december 17. este 9 óra 18 perckor.

A nyugati helyett az ősi védikus asztrológiával dolgozom, mint az látható is az alábbi képen. Ezt a képletformát Indiában használják az asztrológusok. Első ránézésre bonyolult, de valójában nagyon hasznos és logikus a felépítése.

Mielőtt rátérünk a témára, nézzünk meg egy áttekintést a szülöttről.

Első ránézésre kitűnik a képletben a négy bolygó egy jegyben, azaz a Nyilasban áll, amit Szannyásza-yogának neveznek. Akinek a képletében ilyen yóga található az a szülött a lemondott életrendbe fog lépni. A Nyilasban lévő bolygók, bele érteve az Rahut az árnyékbolygót is, úgy viszonylag el vannak, de nem túl jól, ami arra utal, hogy ez a vándorló papi élethelyzet (Jupiter a Nyilasban) nem tart sokáig.

A másik, hogy a Hold viszonya a Szaturnuszhoz és a Jupiterhez mutatja, hogy a szülött kényelemben fog élni, mint egy király, tehát nem kimondottan egy szannyásziról van szó, csak ahhoz hasonló, és mivel a Jupiter a legerősebb olyan lesz, mint Brihaszpati, India híres nagy szent-guruja.

Ez a szannyásza-yoga sokszorosan is kapcsolódik a  HatalomLagnával, azaz nagyon komoly befolyás fog szerezni a szülött hatalomra tesz szert és autoritív helyzetben kerül, mint látjuk is.
A Nap gyengélkedik, a Merkúr ellenséges, a Rahu szó-szó, viszont –mint írtam az imént- a Jupiter a képlet egyik legerősebb bolygója nagyon is jól van, otthon érzi magát. A Jupiter Hamsa-yogában áll, ami jámborságot, tiszteletet és főként spiritualitással ruházza fel a szülöttet.

A Jupiter egyben a karma/karrier-ház ura és itt a 7.-házban, tehát a munkája az, hogy kapcsolatokat, szövetségeket, hozzon létre a világban növelve, hírnevét, jámbor tetteket, Isten iránti odaadást, beteljesítve a reményeket, vágyakat. Ez a Jupiter a 7. házban.

A Jupiter a Nyilasban pedig plusz arra utal, hogy a szülött a dogmák embere. Hit az emberi fejlődés útján, filozófiai dogmákkal felvértezve járja majd a világot. Tanár, pap, prédikációk –ezeket a jegyeket szintén magán viseli, főként a tanári szerep hangsúlyos és látható, hogy az is . A Jupiter eleve a guru és mivel otthon van ez a Guru szerep egész magasba emeli a szülöttet, magyarán pápa lesz.

A képletben látható a múlt életből hozott bölcsesség; humanista filozófia és hit; rituális papság, az egyetemek, ill. a templom alapú oktatási központokban való helytállás; nagy igazságok, amiket az emberi élet során alkalmazandók; tanítás és hitvallás. Ezt adja itt a Jupiter a Nyilasban. Nagyon nem kell tovább folytatni, mert ha valaki utána néz ennek, láthatja, hogy gyakorlatilag a Pápáról olvas.

A Rahu szintén jó helyen van, királyi kapcsolatot alkot itt a bolygókkal.

A másik, amire fontos kitérni az a Szaturnusz kitűnő helyen a vallás-házban a Vízöntőben. Itt a bolygó Parivrádzsa-jógát alkot a Holddal, ami aszkétikus jellemzővel ruházza fel a szülöttet, vagyis szentéletű lesz, a világi dolgoktól elfordul, de mivel, mint azt fent említettem, a Duradara-jóga miatt kényelemben fog élni mint egy király, tehát annyira nem lesz és nem is egy aszkéta-jógi.

A Szaturnusz a Vízöntőben jelenti, hogy a szülött nagy társadalmi reformer lesz. Forradalmi változásokat hoz, mert jó rálátása van az ember szervezeti pszichológiájára. A Szaturnusz utal a munkájára, ami tehát egy nagy struktúrában történik, nagyon felelősségteljes és nehéz.

A Szaturnusz adja még merev vallási szabályokat; ortodoxiát, merev ideológiákat. Az Ortodox vonal kapcsolódik a patriarchális rituálék a társadalmi rangú papsághoz; s beszélhetünk itt vallási merevségről, rituáléról, megkövesedett hiedelmekről; szentírási fundamentalizmusról;

Mivel itt a Szaturnusz a 9. házban kiemelkedik a papság, a papi hivatás igen magas fokára lép.

Érdekes megemlíteni, hogy itt a Szaturnusz nagyon begyöpösödött, tehát annyira nem változtat a vallási hitvallásban mégse, mert inkább félelem alapú, nem elég bölcs, a szentírást bűntudatban szemléli és ezért a múlt életekben és az elkövetkezendőkben is folytatni kell ezt az utat, amíg a félelem alapú szemlélet, a tudatlanság át nem alakul bölcsességgé.

A Szaturnusz helyzete miatt a szülött nagyon elfoglalt és annyira nem foglalkozik a valódi bölcsességgel, a rituálék lényegével. Kifelé inkább csak szavalgat, de igazi mély bölcsességet, a szentírás üzenetét nem nyilvánítja meg maga számára.

Még lehetne a Marsról is szót ejteni, de mára elég lesz, s egyébként sem az a célom, hogy teljes kivizsgálást tartsak, csak a számomra érdekes részeket említettem meg.


Most nézzük a jelent és az elkövetkezőt.

Nem rég azt tudni Ferenc pápáról, hogy idegi problémákkal küszködik, ami mondjuk nem csoda, mert elég feszült életmódot folytat. A betegség-házra a Szaturnusz vet pillantást ez is jelzi ezt. A másik, hogy veszélyekkel teli életet folytat, ami járhat a sok utazással is.

Amiről még szólnék, hogy a szülött kiemelkedő sok tudással rendelkezik. Ez a Hold naksatrája mutatja és az aszcendes ura a titkok-házában szintén ezt erősíti, ami esetünkben a Vénusz.

Itt egy érdekesség áll fenn, amin vitázni is lehetne és jobban meg kellene vizsgálni a Vénuszt, ami arra utal, hogy a kapcsolatai, azok a dolgok, amikben örömét leli, s örömet okoznak számára, azokat titokban őrzi. Jobban szereti, ha ezek rejtve vannak, valamint a titkos tudás birtokosaként nagyon elégedett.

Még egy meredek dolog: A Vénusz a gyermek-bolygója vagyis a gyermeke titokban van a publikumnak nincs tudomása erről és arról sem, hogy felesége lenne-e. Erről nekem sincs infóm. Valaki? Mondjuk a Ketu az aszcendensben magányos életvitelt jelent.

Most lássuk mi jöhet még

2016 nyár végéig nagyon jó és termékeny időszaka lesz. Ezzel együtt Hold/Vénusz időszaka is van, aktiválja a gonosz-házat, ami a szülöttnek szomorúságot ad, rossz hírek, betegség, hírtelen változások, aggodalmak lesznek úgy három évig.

Aztán Bak/Rák, egy másik számítás szerint szintén a Rák jegy aktív. A Rák jegy a killer-jegye, vagyis ebben az időszakban szokott kopogtatni a Kaszás általában a szülötteknél. Mint azt olvastuk a rokonait autóbaleset érte, ami nagyon lesújtotta és ez látszik is a képletből a fenti számítás alapján.

Aztán jó két, két és fél év múlva egy nagyon rossz időszaka veszi kezdetét. Én komoly betegséget mondanék, ami az egész testet tönkreteszi végül, s lerombolhatja. Pontosabban az ajurvéda szerinti váta típusú betegség fogja gyötörni, ami már a hírek szerint meg is jelent és ez csak romlani fog sajnos.

Azt nem tudni, hogy a Pápa honnan vette és miért mondta ezt a 2-3 évet, amikor aztán visszavonul. Lehet, hogy van saját asztrológusa? Nem zárom ki, mert a képletéből ezt a visszavonulást az „atya házába” elég jól látni. Szerintem minden nagy vezetőnek van asztrológusa, még Orbánnak is akár, ami teljesen normális dolog, mert a vezetők ősidők óta tartanak csillagjósokat, akár többet is.

Tehát 2017 folyamán én is úgy nézem a bolygóalapú és a jegy alapú időszakokból, hogy valóban Ferenc pápának Mrittyu-yogája lesz, azaz a szülött könnyen eltávozhat közülünk, de ami biztos, hogy sajnos hamarosan valóban vissza fog vonulni. 

Ha valakinek van valami kérdése, vagy hozzáfűzése itt nyugodtan írhat

Megjegyzések