Izraeli harci gépek támadták Gáza városát több hullámban


Izraeli harci repülőgépek támadták kedd este több hullámban Gáza város néhány kerületét. A légicsapásokban egészségügyi források szerint meghalt egy kétéves palesztin kislány és egy nő, legalább 15 ember pedig megsebesült.
Az izraeli légierő rövid időn belül 35 csapást hajtott végre, a találatot kapott épületek között volt az a ház is, amelyben a kislány és a nő életét vesztette - közölték palesztin források.
Az intenzív izraeli légitámadásokat azt követően indították újra, hogy a Gázai övezetből több rakétát is kilőttek izraeli területre, és válaszul Benjámin Netanjahu kormánya visszahívta Kairóból az izraeli küldöttséget, amely a tűzszünet kiterjesztéséről tárgyalt a palesztinok képviselőivel.
Az ideiglenes tűzszünet közép-európai idő szerint éjjel 11 órakor járt volna le.
Szemtanúk szerint az Izrael elleni újabb rakétacsapások és a megtorló légitámadások robbanásait követően palesztinok ezrei menekültek el Gáza keleti negyedeiből, zsákokkal és matracokkal a hátukon. A francia hírügynökség egyik tudósítója látta, amint a város Sadzsaja negyedéből gázaiak százai vonultak az elmúlt hetekben menedékhellyé átalakított ENSZ-iskolákba.
Sadzsaja negyed az izraeli határ közvetlen közelében fekszik, és súlyos károkat szenvedett már eddig is az izraeli hadsereg és az övezetben hatalmon lévő Hamász több mint egy hónapig tartó összecsapásában. Szemtanúk szerint a város más negyedeit, így Zeitúnt és Saafot is ezrek hagyták el gyalog, autókon vagy szamarak húzta kordékon, miután újrakezdődtek a légicsapások okozta 

Megjegyzések