Oroszország megváltoztatja katonai doktrínáját a NATO-val szemben.

Popov Mihail, a Kreml tanácsadója hétfőn elmondta, hogy a romló kapcsolat az Egyesült Államokkal és a nyugati szövetségesekkel jól tükrözi a most zajló kelet-európai helyzet és az odavezényelt friss katonai jelenlét, így Oroszország célja megváltoztatni a katonai doktrínát.


A NATO a héten bejelentette, hogy több ezer főből álló gyorsreagálású hadtestet küldenek Lengyelországba és a BALTIKUMBA, s habár hivatalosan nem nevezték meg, hogy Oroszország ellen készülődnek, a lépés egyértelmű.

Ukrán csapatok közben harcolnak a lázadókkal.

Az ukrán védelmi miniszter nagy háborúról beszélt és hogy az oroszok megindultak Európa ellen.

Az orosz Nemzetbiztonság Tanács embere a RIA orosz hírügynökségének elmondta, hogy a NATO csak súlyosbítja a feszültséget Oroszországgal.

„A NATO tagországok katonai infrastruktúrája egyre közelebb helyezkednek az orosz határhoz és azok bűvölnek.” Ez Oroszország számára a legfontosabb külső fenyegetés –mondta Popov.


Részleteket nem árult el a katonai magatartásuk megváltoztatásáról, ami majd az év végén lesz olvasható, ami majd magába foglalja a sarkvidékek körüli problémát is.

 A sarkkörön hatalmas nyersanyaglelőhelyek találhatóak, de vajon kié lesz, mert a területek felosztásában nem nagyon tudnak megegyezni. Az emberiség történelemben az ilyen megegyezések sosem jártak sikerrel. A háború garantált, s főleg, hogy Kali-yuga van.

Megjegyzések