Oroszország háborúra készülAz orosz védelmi minisztérium bejelentette, hogy jövőre még több és nagyobb hadgyakorlatot fognak tartani, szám szerint 4000 ezret, amelyen több-tízezer katona fog részt venni.

Oroszország már idén is növelte a katonai manőverek számát a Nyugat fenyegetés miatt.
A 2015 Centre hadgyakorlatokat nyáron tartják, amelyen új fegyvereket is kifognak próbálni

...és most jön a lényeg:

A mások fontos fejlemény, hogy Moszkva új honvédelmi létesítményt alapít, ami azt jelenti, hogy  békeidőben figyelni fogják a nemzetbiztonsági fenyegetéseket, de amint kitör a háború, átveszik az irányítást.

Ez a több épületből álló szuper-komplexum, gyakorlatilag a Pentagon párja, s innen fogják figyelni a világban történő katonai mozgolódásokat, mint például a nukleáris ballisztikus rakétakilövéseket.

Háború idején innen, az NDCC épületből a fegyveres erők főhadiszállásáról irányítanának szinte mindent az országban.

Ilyen HQ működött a II. világháború alatt is.

Mostani időkben Moszkva elég instabilnak ítéli meg a satus quot, s megeshet, hogy olyan döntéseket kell hozni, amit egy óra alatt teljesíteni is kell, ezért esedékes volt már egy ilyen alternatív háborús kormányt létrehozni.

Április óta már elkezdték a kiképzést.

Nos, talán nem vagyok bolond, ha azt mondom: Oroszország háborúra készül. 

Aztán a NATO egyre erősít Európában és közben orosz agresszióról szövegel. No, hogy ne csak olvasson, nézzen is ...egy kis propagandaA Feszültséget sajna, de a Nyugat szítja. Az első "nagyon hatásos", válság esetén néhány nap alatt csatarendbe állítható NATO-csapatok 2015 elejétől hadműveletképesek lesznek, jelentette ki ma Jens Stoltenberg NATO-főtitkár.


Addig is "rendkívül hatásos ideiglenes erőt" állítanak fel, amely a "jövő év elejétől hadműveletre kész", nyilatkozta Jens Stoltenberg
2015 elejére német–norvég–holland együttműködéssel átmeneti formában létrejöhet, 2016-ra pedig további résztvevőkkel bővítve tartós jelleggel kialakulhat a NATO új gyorsreagálású ereje, mondta Jens Stoltenberg, az atlanti szövetség főtitkára.

Ukrajna esetleges NATO-csatlakozásának lehetőségét illetően a főtitkár megerősítette a NATO eddigi hivatalos álláspontját. Eszerint az atlanti szövetség tiszteletben tartotta, amikor Ukrajna néhány éve a tömbönkívüliség mellett döntött. NATO-tagsági kérelem beadásával szemben egyetlen harmadik országnak sincs vétójoga, szögezte le Stoltenberg, utalva az orosz kifogásokra.

A NATO folyamatosan építi ki támadó hadseregét és bázisait és óvatosan teszi ezt, hogy ne mutasson agresszív magatartást, s véleményem szerint ezért ez a fokozatosság.

Továbbra is tartsa nyitva szemét és készüljön, ne lankadjon. A történelem eddig sem kímélte az emberiséget.

Pénteken, a Barenc-tengeren sikeresen végezték a Bulava interkontinentális ballisztikus rakéta tesztelését. A rakétát az Alekszandr Nyevszkij nukleáris tengeralattjáróról a Kamcsatka-félszigeten levő lőtérre indították.
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/2014_12_01/Oroszorszagban-kiteszteltek-a-Bulava-interkontinentalis-raketat-4252/

Megjegyzések