Nyugati nyomásra, agresszornak tekinti Oroszországot az ukrán parlamentAz ukrán parlament nyilatkozatot fogadott el kedden, amelyben Oroszországot agresszor államnak, a kelet-ukrajnai Moszkva-barát szakadárok donyecki, illetve luhanszki népköztársaságait pedig terrorszervezeteknek minősítette.

Korábban itt írtam, hogy van egy terv, hogy Oroszországot teljesen politikailag elszigeteljék, ill. katonailag körbezárják, nos ez az agresszorrá nyilvánítás is a nyugati bankárelit hadműveletnek fontos mozzanata lehetett. A végső cél, mint azt párszor elmondtam, hogy Oroszországot úgy sarokba szorítani, hogy ne legyen más lehetősége, mint a kitámadás, a tényleges agresszió.

A Verhovna Rada teljesen London/NATO/USA irányítása alatt van. Kijevbe rendszeresen járnak, amerikai diplomaták és katonai főtisztek, s ez az „orosz agressziós” dokumentum is az Ő akaratuk. Ukrajna csak egy eszköz és kész átvállalni a katonai feladatokat, s ne felejtsük: tavasszal jön a NATO hadgyakorlatozni az ukrán hadsereggel.

Az ülésen felolvasott nyilatkozatban Ukrajna felszólítja nemzetközi partnereit: ne hagyják, hogy az ország elleni orosz agresszió során emberiesség elleni bűncselekményeket elkövetők büntetés nélkül maradjanak ….azaz háborút akarnak.

Oroszországot agresszor államnak minősíti, olyan országnak, amely "támogatja a terrorizmust, akadályozza az ENSZ Biztonsági Tanácsának tevékenységét, veszélyezteti a nemzetközi békét és biztonságot".
Az elfogadott dokumentumban újabb nemzetközi szankciókat sürgetnek a képviselők Oroszországgal szemben.

A dokumentum egyebek mellett hangsúlyozza, hogy Ukrajnának "katonai segítségre" van szüksége védelmi képességei növelése érdekében (pontosabban a háború szélesítése érdekében).

Az ukrán parlament "felszólítja a nemzetközi közösséget, hogy ismerje el az Ukrajna elleni agresszió tényét, valamint területének törvénytelen elcsatolását, követelje a nemzetközileg elismert államhatárok visszaállítását (ami megint csak háborút jelent), akadályozza meg, hogy a második világháború utáni világrendet és biztonságot súlyosan sértő, veszélyes precedens teremtődjön - áll a dokumentumban.Megjegyzések