A Nyugat vaskalapos magatartása miatt vesztébe rohan Európa

Az Egyesült Államok globális birodalomnak képzeli magát és azt hiszi övé a naprendszer


Petro Porosenko ukrán elnök bizonyos abban, hogy szükség esetén Ukrajna kap akár halált is okozó fegyvereket a partneri országoktól. Ezt az ukrán államfő kedden Harkivban tett munkalátogatásán jelentette ki.

"A legkisebb kétségem sincs afelől, hogy az Ukrajnának történő fegyverszállításra lehetőséget teremtenek úgy az Egyesült Államokban, mint más partnereinknél, mert meg kell tudnunk védeni magunkat" - szögezte le az elnök.

Porosenko megjegyezte, hogy fegyvergyártó üzemek vannak Ukrajnában is, amelyek termékei olcsóbbak, mint a külföldiek. "A gond az, hogy nincs elegendő időnk arra, hogy a tömeggyártást beindítsuk, ezért kell e területen együttműködést kialakítanunk külföldi partnereinkkel" - jelentette az ukrán elnök.

Andrij Ordinovics, az ukrán fegyveres erők vezérkari főnöksége katonai együttműködési osztályának vezetőhelyettese múlt csütörtökön Kijevben újságírók előtt kijelentette, hogy a védelmi minisztérium Ukrajnának történő fegyverszállításokról folytat tárgyalásokat külföldi államokkal. Ezt azelőtt mondta, hogy külföldi országok katonai attaséival ült le tárgyalni. Részleteket nem árult el, azt sem, hogy mely országokkal folytat erről tárgyalást Kijev.

Az amerikai The Wall Street Journal (WSJ) meg nem nevezett hivatalos forrásokra hivatkozva keddi számában azt írta, hogy az amerikai kormány Javelin típusú tankelhárító rakéták, kézi lőfegyverek és lőszer Ukrajnába szállítását fontolgatja. A tervek szerint John Kerry külügyminiszter csütörtökön Kijevbe látogat.


Ha Amerika belép nyíltan a háborúba, vajon Putyinék meddig maradnak tétlen...?

Közben érdemes elgondolkodni azon, hogy nemzetközi politikai értelemben az Egyesült Államoknak sosem volt létérdeke a Krím-félsziget, vagy Dombass, amiért érdemes lenne megkockáztatni egy katonai összecsapást Oroszországgal. Az USA úgy viselkedik, mintha Ukrajna az 51. állam lenne. Aki rájön a miértekre, az megérti, hogy itt valami nem stimmel. Vannak összeesküvéses elméletek, de az elméleteket tények szülik.

A Nyugat miért nem képes elismerni és azt mondani, hogy ügyesek voltatok, nesztek, odaadjuk Ukrajna egy részét és legyen béke. A Nyugat miért ad okot a háborúra? Ha olyan erős, akkor miért nem enged a gyengébbnek? Miért nem okos ennyire, hogy belássa: vesztett? 

S mi ez a szövegelés, hogy Ukrajna nem lesz föderáció, hanem egységes marad. Pontosabban ezt Porosenko mondta, hogy nem enged...Egyáltalán mit érdekli őt egy ország területi egysége? Ilyenekről beszélni egy olyan országban, ami mindig is megosztott volt, egyenesen őrültség.

Szerintem két személy közötti békemegkötéséhez legalább az egyiknek kell nagyon akarnia a békét, mert ha a mások nagyon is fel van dúlva, az egyik józan és engedékenyebb, áldozatkészebb és mindent elkövet, hogy a másik elégedett legyen, a békeszövetség sikeres lesz.

Most, ha a Nyugat annyira józan és művelt és minden és okos, akkor miért nem viselkedik úgy. Mi ez a pökhendiség? Ez melyik kultúra? Ez lenne Európa, amire annyira büszkéknek kell lenni, hogy aki parányit is eltér a kijelölt útról az meglátogatják?

Nekem nem kell ilyen minden értelemben dekadens Európa!

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Ez a gyökér még egy fegyvert se tud kezelni. Látszik ahogy a fegyverhez nyúl, belenéz, és ez küld ezer számra ebereket a halálba.
Ebböl is látszik, hogy egy politikusnagy, Te, én csak egy szeköz vagyunk a számára. Jó ha ezt megjegyzitek!