Szaúd-Arábia megnyitja légterét Izrael előtt Irán bombázásához

Az izraeli 2 csatorna, európai forrásokra hivatkozva, azt állította, hogy Szaúd-Arábia felajánlotta a segítségét Izraelnek : működjenek együtt az “iráni kérdésben”, ami többek közt azt jelenti, hogy “szükség esetén átadnák a légteret, hogyha az izraeli gépek bombáznák az iráni atomlétesítményeket”. A Wall Street Journal szerint nem Szaúd-Arábia az egyetlen arab állam,amely ellenségként tekint Iránra, Katar, az Egyesült Arab Emírségek, és Egyiptom is komoly fenyegetést érez.
Ezenfelül Rijád hírszerzési információkat is megosztott a Moszaddal, többnyire az iráni nukleáris program állásáról és a genfi értekezletekről.  Ugyanakkor a forrás hozzáteszi, hogy Rijád  ezt nem tenné meg ingyen. Egyelőre nem tudni, hogy a szaúdi vezetés pontosan mit is kérne cserébe, de szóba került, hogy a palesztinok lennének az alku tárgya.
Mindeközben tovább folynak a tárgyalások a  NAÜ  és Irán közt. Hamarosan Netanjahu Washingtonban beszédet fog mondani. A média közben úgy állítja be Izraelt és az USA-t, mintha azok rivalizálnának egymással, amit kötve hiszem, hiszen mindkét oldal ugyanazon londoni bankárelitnek dolgozik, s hogy miért ez a látszat szakítás, azt korábban kifejtettem.
Ezeket érdemes elolvasni a téma megismeréséhez 

A Nyugat kihátrál Izrael mögül, de miért?

Megjegyzések