A NATO újragondolja nukleáris politikáját. Oroszország megfenyegette a buzgó balti államokat

Russian RS-24 Yars/SS-27 Mod 2 solid-propellant intercontinental ballistic missiles roll through Red Square in Moscow during the World War II Victory Day Parade, May 9, 2015. 
Oroszország hivatalosan figyelmeztette kedden a balti államokat, hogy a NATO rakéta-védelmi rendszerét célba fogják venni, ha támogatják azok kiépítését.

A fenyegetés egy órával azután hangzott el Yevgeny Lukyanov az orosz biztonsági tanács titkárhelyettesétől, miután az Egyesült Államok bejelentette, hogy nehézfegyverzettel árasztja el Európa kelleti részeit az orosz határ mentén.

Az Egyesült Államok tankokat és egyéb harci eszközöket küld Európába


Az orosz kormány mindig is tudta, hogy az amerikai rakétarendszerek Oroszország és Kína ellen irányulnak és az elmúlt események, ezt még inkább alátámasztják és erre reagálnunk kell –mondat Nikolay Patrushev az orosz biztonsági tanács főnöke.

Oroszország  S-400 Triumf és Pantsir-S légvédelmi rendszereket fog elhelyezni a nyugati határaiban 2015 végéig. http://sputniknews.com/russia/20150625/1023839025.html

Az elkövetkezendő pár évben Lengyelországban és Romániában építik ki a NATO rekéta-rendszerét.

A NATO, hidegháborús hangulatában, arra készül, hogy újratervezze, átgondolja nukleáris fegyverekre vonatkozó startégiáját válaszolva az orosz nukleáris kardcsörtetésére.

A NATO gyűlésezett Brüsszelben és megállapodtak, hogy erről a nukleáris doktrína átgondolásáról az év vége felé tárgyalnak –hamarabb a tervezettnél.

A felek eljátsszák, hogy kötik őket a nukleáris egyezmények, hogy miből mennyit állíthatnak készenlétbe és mennyit tárolhatnak. USA-nak van1597 és abból 785 aktív és az oroszoknak is kb. ugyan ennyi van hivatalosan.

A Nyugat nagyon sokat beszél, hogy jaj most mi tévők legyünk és mi szeretjük a békét, de hát azok ott fenyegetnek minket. Mi nem akarunk fegyverkezési háborúba keveredni, de ezek rákényszerítenek, pedig mi nem is…

Szóval nevetséges és átlátszó az egész igyekezeteük. Én tudom, hogy az oroszoknak most tényleg igazuk van, hogy valóban Moszkvát ismét megakarják támadni és szövetségesét, Kínát is.

A Nyugat folyamatosan fogja kelteni a különféle hamis- zászlós konfliktusokat, amivel a támadó manővereiket védekezőnek tudják álcázni –ez tiszta sor.

A NATO-nak ezek a gyors intézkedései arról árulkodnak, hogy időre dolgoznak, valamilyen ütemterv szerint, ami lehet, hogy sok más apró dologgal is összefüggésben van, mint pl. Irán ügye, vagy Szíria ügye.


Ez a téma sokkal fontosabb, mint a népvándorlás, amiről folyamatosan szövegelnek...az igazi problémát elkendőzik.

Megjegyzések