Nukleáris kardcsörtetés? A NATO több éves tervet léptet életbe konfliktusok ürügyén. Titkos dokumentumban már szerepelt a ma zajlós események és a továbbiakban háborúról szólMajd öt éve megjelent egy anyag a wikileakson, ami arról szól, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei, hogyan vezényelnek le egy támadást Oroszország ellen.
A titkos dokumentumban arról esett szó -érdekes módon-, hogy a NATO erőket annak ürügyén telepítenék be Oroszországhoz közel, hogy védelmet adjon a balti államoknak, név szerint Lengyelországnak, Litvániának, Észtországnak és Lettországnak. A cél pedig egy katonai összecsapás lenne az oroszokkal.
A sajtónak hazudnia kellet és mindig azt is mondják a mai napig, hogy a NATO nem fenyegeti Oroszországot, az oroszok meg joggal kérdezik, hogy akkor a NATO és az USA mégis ki ellen indítana ekkora haderőt, a sarki medvék ellen, vagy az orosz medve ellen?

Titkos dokumentum, ja persze, de látjuk, gyakorlatilag ez a szerintem nem csupán öt éves terv ma valóság lett.

A tervezett háborúban részt vennének a brit, amerikai és német hadsereg.

Az elmúlt néhány hónap alatt a Baltikum a NATO-nak egy új ugródeszkája lett, mindennaposak a hadgyakorlatok és a kardcsörtetések, gondolom az oroszok tudják mire készülnek.

Úgy néz ki, hogy az ukrajnai válság ezt a tervet volt hivatott aktivizálni.

A teljes anyag itt.

A Pentagonban nemrég arról adott ki jelentést, hogy elképzelés szerint tankokat, tüzérségi harci járműveket és összesen akár ötezer katona felfegyverzésére elegendő más nehézfegyverzetet helyeznének el "ideiglenesen" Lettországban, Litvániában, Észtországban, valamint Lengyelországban, Romániában, Bulgáriában és esetleg Magyarországon.
Oroszország növeli katonai jelenlétét az ország nyugati területein, ha megvalósul az amerikai védelmi minisztérium javaslata arról, hogy az Egyesült Államok állomásoztasson nehézfegyverzetet a Baltikumban és más kelet-, illetve közép-európai országokban - közölte az orosz védelmi minisztérium egyik tisztségviselője hétfőn.
Jurij Jakubov tábornok úgy vélte, hogy amennyiben az amerikai nehézfegyverek állomásoztatására valóban sor kerülne az említett térségben, az "a Pentagon és a NATO legagresszívabb lépése" lenne a hidegháború befejeződése óta.
"Oroszországnak nem maradna más lehetősége, mint hogy növelje katonai jelenlétét az ország nyugati térségében" - tette hozzá.
Dmitrij Peszkov, Vlagyimir Putyin orosz elnök szóvivője ezzel párhuzamosan azt közölte, hogy Moszkva addig nem kommentálja a Pentagon felvetését, amíg Washingtonban nem adnak ki hivatalos közleményt.
Tomasz Siemoniak lengyel miniszterelnök-helyettes, a védelmi tárca vezetője közölte, hogy Lengyelország és az Egyesült Államok között már folynak is a tárgyalások a nehézfegyverek állomásoztatásáról. Juozas Olekas litván nemzetvédelmi miniszter is azt mondta, hogy hazája felkészül az amerikai nehézfegyverek - elsősorban Abrams és Bradley harckocsik - fogadására, és folyik a szükséges infrastruktúra megteremtése is a litván hadseregben.
Még az idén jelentősen bővíti nukleáris arzenálját az orosz hadsereg. Vlagyimir Putyin erről a Moszkva melletti Kubinkában rendezett nemzetközi haditechnikai fórum megnyitóján beszélt.
Az orosz elnök a minap a hidegháború óta a legagresszívebb amerikai lépésnek nevezte azt, hogy Washington tankokat és nehézfegyvereket telepít a kelet-európai régióba. Ezt nem hagyják válasz nélkül
- Oroszország több mint 40 interkontinentális ballisztikus rakétával erősíti meg a nukleáris arzenálját. Ezek a rakéták a legmodernebb védelmi rendszereken is képesek áthatolni. Új, nyugat felé néző, nagy észlelőtávolságú védelmi radarrendszert tesztelünk, majd telepítünk még ebben az évben.
Voyevoda ICBM a képen

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Arra a NATO keserűen rá fog fizetni,ha az oroszt megtámadja! Ha Magyarország időben nem lép ki,minket áldoznak be ismét a nagyhatalmak. Kína se fogja tétlenül nézni,a NATO agressziót. Remélem,az USA végleg meg fog szünni rövidesen!