Az ISIS terroristáit a Nyugat látja el fegyverekkel és a keleti tengely ezt nem nézi jó szemmel.

Nagyon sok kutató együttes véleménye az, hogy az Isis az Iszlám Állam terroristáit valahogyan Washington pénzeli, támogatja, hogy a Nyugat, a transzatlanti Birodalom bekebelezhesse az egész Közel-Keletet, aminek a sokadik lépése az Asszad-kormány megdöntése és Szíria feldarabolása lenne, aztán továbbá Irán feldarabolása, aztán Oroszország feldarabolása…

Nem is régen virginiai kormányzója Dick Black elmondta az RTorosz híroldalnak, hogy szerinte, ha az USA leállna a dzsihadisták támogatásával, felfegyverzésével, akkor vége lenne a háborúnak, hiszen egyből összeomlana az Iszlám Állam.

Virginia szenátorúr bizony nincs egyedül ezzel a véleménnyel. Alább hagyok jó pár összegyűjtött cikket a témáról. Ezekkel teljesen tisztában van Moszkva és Peking is. Tudják, hogy az Isis elleni katonai csapások nem is valósak, csak propaganda az egész, mert ha nagyon megakarnák állítani a szörnyűségeket, akkor elpusztíthatnák az ISIS-t, hiszen a Pentagon tudja hol vannak a támaszpontjaik -ezt Lavrov fejtette ki ...lásd lejjebb.

Szóval a keleti tömb most azon vannak, hogy megakadályozzák Asszad elnök megbuktatását, és az anglo-amerikai horda térnyerését.Kína is állomásoztatja hadihajóit Szíria kikötőjében Latakiába az oroszoké mellet. Kína fontosnak tartja azt, hogy Szíria biztonságban legyen és stabil –ezt egy Biztonsági Tanács konferencián elmondták 2014. május 14.-én.

Hamarosan Irán is csatlakozik a hajóhadhoz –jelentette be Igor Morozov orosz politikus.

Az egyesült Államok most kemény helyzet előtt áll: a Közel-Keleten szembe kell nézni most már az orosz haderővel, a kínai haderővel és lassan az Iránéval is, plusz, Irak elfordul a Nyugattól és át áll a keleti tömbhöz, ez igen nagy veszteség lesz. 

Az Egyesült Államok vezette koalíció Szíria kormánypárti erőit bombázza, s nem pedig a dzsihadista iszlám állam fegyvereseit, akik a Nyugat régiós stratégiáját szolgálják.

Ezek a fejlemények összefüggnek az európai menekültáradattal és úgy érzem nagyon komoly események lesznek még itt. Nagyon csúnyának látom a jövőt, legalábbis a közel jövőt és ezért is foglalkozom a témával, mert tudom, hogy mindezek a dolgok mindenki életét lassan felforgatják. 

Megjegyzések