A Pentagon szárazföldi csapatokat akar küldeni Szíriába. Kína ellen vonult egy amerikai romboló. Hadüzenet és provokálás.


Úgy néz ki, hogy amerikai szárazföldi csapatokat küldenek a közel-keleti háborús arénába, mert az orosz légicsapások túlságosan is hatékonyak voltak, s lassan az ISIS/CIA terroristáknak befellegzett, szóval el kell nekik a segítség...

Itt a cikk: http://www.nbcnews.com/news/us-news/sec-carter-direct-u-s-action-ground-iraq-syria-n452131

Azt mondják, hogy az ISIS terroristák ellen vonulnak, de mi ezt tudjuk, hogy kamu, hiszen azok a saját katonáik. Fojtatni akarják azt, amit az oroszok most épp szétvernek. Ha a Közel-Keletet elvesztik a kelet javára, azzal bukik az ÚjVilágrendes baromságuk. Gyorsan akarnak cselekedni, s nem jószándékból...

 Mérsékelt iszlamisták megsegítéséről beszélnek, de ez csak játék a szavakkal.Ezzel csak a hülyéket verhetik át, akik bedőlnek a nyugati maszlagnak.

Ha katonák valóban ott lesznek, akkor elkerülhetetlen, hogy összeütközzenek a külön véleményt képviselő -szintén nagy haderőt magáénak tudó- nagyhatalommal...

Oroszországgal nem akarnak békét, amíg külön úton jár, s nem akarnak békét Kínával sem. 

Tegnap egy amerikai rombolót küldtek be kínai felségterületre. Ez a lépés egyértelmű hadüzenet és Peking vette és meg is mondta, hogy nem fél ha háborúba kell lépni az Egyesült Államok ellen.

A helyzet sokkal súlyosabb mint azt gondoljuk, vagy mutatják nekünk.


Kína és az Egyesült Államok között elkerülhetetlen a háború, ha Washington továbbra is korlátozni próbálja Peking területi ambícióit a Dél-kínai tengeren. Erre figyelmeztetett egy kínai lap.
"Kínának bele kell törődnie, hogy konfliktus törhet ki közte és az Egyesült Államok között" - írta a pekingi vezetés szócsövének számító Global Times című lap.
A kínai fegyveres és légierők első ízben támadó és nem csak védelmi feladatokat is kaphatnak, amelynek nyomán megnőhet egy véletlen konfliktus lehetősége.

Erre utal a kínai állami tanács egyik dokumentuma, amely szerint az ország "súlyos és összetett biztonsági fenyegetésekkel néz szembe".

Az USS Lassen átlépte azt a 12 tengeri mérföldes határt, amelyen belül Kína saját felségvizeinek tekinti a területet. 
Peking határozott tiltakozását és “nagyfokú elégedetlenségét” fejezi ki, amiért az Egyesült Államok haditengerészete járőrtevékenységét kiterjesztve megközelítette “a kínai Nansa-szigetek Csubi zátonyát a Dél-kínai-tengeren” – hangoztatta a külügyminisztérium szóvivője keddi közleményében.
“Azt tanácsoljuk az amerikai félnek, hogy kétszer is gondolja meg, mielőtt cselekszik” – fogalmazott.
“Washington lépése fenyegeti Kína szuverenitását és biztonsági érdekeit, veszélyezteti a zátonyon tartózkodó kínai személyek és az ott található létesítmények biztonságát, valamint sérti a régió békéjét és biztonságát” – állapította meg a külügyi szóvivő.
A Hszinhua hírügynökség friss kommentárjában “otrombán provokatív” lépésnek nevezte az akciót, amellyel megsértette Hszi Csin-ping kínai államelnök és Barack Obama amerikai elnök a közelmúltban Washingtonban megerősített elkötelezettségét az egymás kölcsönös tiszteletére alapuló, konfrontáció- és konfliktusmentes együttműködésre.
Ezek után a térségi feszültségek súlyosbodására lehet számítani, írja Trebitsch Péter Pekingből.


Vang Ji külügyminiszter pedig a történtekre reagálva arra figyelmeztette Washingtont, hogy ne cselekedjen meggondolatlanul és “a semmiből ne idézzen elő bajt” a Dél-Kínai-tengeren. 
Nemzetközi sajtójelentések szerint az Egyesült Államok haditengerészete a Fehér Ház jóváhagyásával irányított rakétákkal felszerelt rombolót vezényelt vitatott hovatartozású szigetekhez (közismertebb nevükön Spratly-szigetekhez) tartozó, mesterségesen feltöltött zátonyok közelébe.
Washington nem fogadja el Kína szuverenitását e területek felett, és nem ismeri el azt a kínai álláspontot, hogy a zátonyok mesterséges feltöltésével a szárazföld “sziget” státust nyert.
A közleményben egyúttal kormánya nevében felszólítja az Egyesült Államokat, hogy “azonnal tegye jóvá hibás cselekedetét”.
Forrás: VS.hu / Magyartudat.com
Kína nem akar lövöldözésbe keveredni a Nyugattal, mert Ő pénzügyi háborút vívna inkább, amit már el is kezdett Oroszország oldalán, de én úgy látom, hogy a Nyugat nem fog tudni megülni a seggén...

Mindeközben a NATO erősít a Pireneusi-félszigeten 

Megjegyzések