Gazdasági és pénzügyi összeomlás. A 2008-as válság csak egy könnyed piknik lesz ahhoz képest, ami majd most jön.


Az előző bejegyzésben elkezdtem, hogy milyen tényezők rúghatják fel hosszútávú terveinket és itt folytatnám a másikkal, ami pedig a globális pénzügyi és gazdasági összeomlás lenne. Ezt így, hogy "globális gazdasági összeomlás", ha valaki beírja a googliba, akkor sajnálatos módon alig van róla valami anyag. Pár portfolio.hu és hasonlók és kész kimerült. A külföldi média, még a mainstream is sokkal többet ír a témáról és ez kicsit elkeserítő, ami mutatja, hogy a magyar média rendkívül buta.

A Portfolio írta, hogy Kyle Bassa hedge fund menedzser egy az amerikai bankrendszer 2008-as válságánál ötször súlyosabb gazdasági összeomlásra figyelmeztet. S persze nem csak egy ember kongatta a vészharangot, hanem elég sokan, csak max nem hallunk felőlük, ilyenek mint Harry Dent, Gerald Celente, Dr Gloom Mark Faber, Jim Roger  stb...


Alig tudják, hogy 2015 második felében újabb pénzügyi összeomlás történt és azóta a világ tőzsdéi zuhanásnak indult. 


Az FB oldalamon már jó ideje posztolgatok a süllyedő világgazdaságról, s mellékelt ábrákkal, grafikonokkal árasztottam el a falamat, hogy mutassam: sz@r került a ventilátorba, ahogyan azt a pénzügyi guruk is előre látták évek óta, s akiket ki is nevethettünk ezért, de most íme itt van amiről beszéltek és még nincs vége.

Mint például ezt itt: A pénzpiac zuhan minden kontinensen, hosszú ideje tartósan, ami bear marketnak v. medvepiacnak is neveznek. Az MSCI világ index mutatja, hogy bizony nem mennek jól a dolgok.
Az alábbi ábra a világ egyik legnagyobb bankjának a Deutsche Bank érték mozgását mutatja és amit mutat az egyenesen rémületes és ha ettől nem, akkor nem tudom mitől mástól rémülnél meg. 

Gyakorlatilag mélyebbre zuhant a 2008-asnál és ilyen alacsony még sose volt. 
Azt tudni kell, hogy ennek a banknak a legméretesebb a kitettsége, hatalmas lufija van, ami ha kidurran ...


A Deutsche Bank hitelkockázata is felrobbant ..a CDS kereskedés az egekben....ugyanez volt 2008-ban a Lehman-csőd idején ..


Mindeközben a bank vezérigazgatója nyugtatja a világot, de lassan el kell ismerniük, hogy a boltot be kell zárni. Max Kaiser közgazdász szerint a Bank technikailag fizetésképtelenné vált. 

A mainstream média nem mondja el nekünk, hogy mennyire rossza a helyzet és inkább a szárnyaló gazdaságról cikkeznek. A politikusaink se nagyon mondanak sokat a válságról, ami csak most kezdődik igazán (talán az egyik LMP-s képviselő hölgy beszélt ezekről).

A pénzügyi Elit, a Globális Rend urai kézben akarják tartani még a tornádó erejű viharokat is és így a világot mozgató gazdaságot, pénzügyi állapotát is kézben akarják tartani, annak összeomlását maguk akarják intézni. Ezért van csend. 
Az Elit olyan helyzetben van, most mint a Földgolyóbist tartó Atlasz.
Nekünk készülni kellene, mert nem tudni hogy, meddig bírja. Az Elit nem isten....
Egyesek azt mondják, hogy a nyugati elit másokat, más tényezőket akar majd megvádolni az összeomlás okozójaként, s ha most hagynák, hogy összeomoljon a rendszer, el kéne ismerniük, hogy maga a nyugati rendszer volt rossz, de ha várnak és az összeomlást más valamire kenik, akkor elkendőzhetik a dolgot. Jelen pillanatban Kínára mutogatnak.

Miközben a globális tőzsde zuhanásnak indult az arany ára banánformában emelkedett az év eleje óta, ami azt jelenti, hogy egyesek nagyon is aggódnak egy következő pénzügyi világválság miatt és inkább aranyra cserélnek...


 Ez az olaj 30$ alatt és lehet még 10$ egyesek szerint

Réz. Kiváló indikátora a gazdaságnak


A világ legnagyobb hajózási társasága a Maersk válságos helyzetben van, ...az igazgató szerint rosszabb a helyzet a 2008-asnál.
Ez meg itt az amerikai cégek összesített indexe a Dow Jones Industrial Average.

Ne tévesszen meg senkit, hogy az értékek le föl mennek egy héten belül. A hosszú folyamatot kell figyelni és az igen rossz.

Én csak a jéghegy csúcsát vagyok képes megmutatni. A blogolvasóimat meg inspirálom, hogy külföldi oldalfalakat böngésszenek inkább, főleg alternatív oldalakat, amik a valóságot mondják el. 

Ez itt Jim Rogers, s amit Ő mond az nagy jelentőséggel bír: "Itt az ideje, hogy aggódj."Mindenki megfog sérülni a következő válságban"..."Végül az egész katasztrófába torkollik."...

Megjegyzések