Az Egyesült Államok még közelebb kerül a háborúhoz Oroszországgal és Kínával egyaránt

Írta:  Michael SnyderMíg az Egyesült Államok lakosságának nagy részét más ügyek vonják el, a Biden-kormány továbbra is egyre közelebb visz bennünket az Oroszországgal és Kínával vívott háborúhoz. Érthető, hogy ekkora figyelmet szentelnek a COVID-járvány körüli őrültségnek, nagyon súlyos gazdasági problémáinknak és az utcáinkon egyre erősödő erőszaknak , de végső soron Oroszországgal és Kínával fennálló kapcsolataink megromlása még nagyobb hír lesz, mint bármelyik történet. . Ha azon az úton maradunk, amelyen jelenleg járunk, elkerülhetetlenül háború lesz Oroszországgal, és elkerülhetetlenül háború lesz Kínával. Nem hiszem, hogy ezen konfliktusok egyike sem robban ki ezen a héten vagy ebben a hónapban, de a Biden-kormányzat meggondolatlanságának köszönhetően könyörtelenül a háború felé haladunk. Tehát bár a legtöbb cikkem közvetlenebb jellegű aggályokkal foglalkozik, rendszeresen tájékoztatni fogom olvasóimat ezekről a fejleményekről, mert ez egy olyan történet, amely nem fog elmúlni.

Vlagyimir Putyin kedden figyelmeztette az Egyesült Államokat és a NATO-t, hogy ne telepítsenek csapatokat vagy rakétákat Ukrajnába


Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden figyelmeztette a NATO-t és az Egyesült Államokat, hogy csapatok vagy rakéták bármilyen telepítése Ukrajnában átlép egy „vörös vonalat”, és katonai válaszlépést igényel.
„Az ilyen fenyegetések megjelenése „vörös vonalat” jelent számunkra” – mondta az orosz vezető. "Remélem, hogy ez nem fog eljutni odáig, és a józan ész, valamint a saját országaikért és a globális közösségért való felelősség végül győzni fog."


Természetesen nem ez az első alkalom, hogy Putyin ilyen figyelmeztetést adott ki. Az oroszok hónapok óta egyértelművé teszik, hogy nem tűrik a nyugati erőket Ukrajnában.

Az oroszok különösen aggódnak a rakéták miatt, mert egy Ukrajnából indított rakéta öt percen belül eltalálhatja Moszkvát.

Ez olyan, mint a kubai rakétaválság fordított helyzetben. Az USA jó okkal nem akart orosz rakétákat Kubába a közelség miatt. Hasonlóképpen, az oroszok sem akarnak nyugati rakétákat közvetlenül a küszöbükön.

Sajnos a helyzet enyhítése helyett továbbra is azt látjuk, hogy a NATO több „katonai hardvert” küld Ukrajnába, hogy megállítson egy esetleges „orosz inváziót”…


Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kedden azzal vádolta a NATO-t, hogy jelentős mennyiségű katonai hardvert telepít Oroszország határaihoz, és kijelentette, hogy Moszkva szükség esetén reagálhat a nyugati országok és Ukrajna biztonsági fenyegetéseire.

Amerikai, NATO- és ukrán tisztviselők az elmúlt hetekben riadalmat keltettek a szerintük szokatlan orosz csapatmozgások miatt az ukrajnai határ közelében, és azt sugallták, hogy Moszkva esetleg támadásra készül. Moszkva tagadta, hogy ezt tervezi.


A legtöbb amerikai ezt nem veszi észre, de ez egy tinderbox, amely szó szerint bármikor felrobbanhat.

Eközben az oroszok tovább készülnek egy jövőbeli globális konfliktusra. Néhány héttel ezelőtt Putyin bejelentette, hogy Oroszország új hiperszonikus rakétáinak tesztelése majdnem befejeződött


Vlagyimir Putyin orosz elnök november elején azt mondta, hogy a Zircon hiperszonikus rakéták tesztjei majdnem befejeződtek.
Vlagyimir Putyin elmondta, hogy a 9 Mach maximális sebességű hiperszonikus fegyver a közeljövőben megjelenik Oroszországban.


Ezek a rakéták elképzelhetetlen sebességgel tudnak mozogni, és az Egyesült Államoknak egyáltalán nincs módja megvédeni őket.

Még riasztóbb, hogy Putyin azt mondja, hogy Oroszország a jövő év elején „tengeri alapú” hiperszonikus rakétákat fog bevetni …

Putyin az összegyűlt szakértőknek nyilatkozva a nagy sebességű rakéták kifejlesztését „szükséges” válasznak nevezte a „nyugati akciókra”.

"Már sikeresen végrehajtottunk teszteket, és az év elejétől egy tengeri alapú, 9-es Mach-os hiperszonikus rakétát fogunk szolgálatba állítani" - mondta Putyin.


Oroszország „fekete lyukú tengeralattjárói” olyan csendesek, hogy szó szerint besurrannak a partvonalainkra anélkül, hogy bárki észlelné őket.

Tehát képzeljünk el egy olyan forgatókönyvet, amikor egy csomó belőlük hirtelen a felszínre bukkan közvetlenül partjaink mellett, és hiperszonikus rakétákat indít, amelyek pillanatokon belül eltalálják part menti városainkat.

Kína egyébként egy nagyon riasztó új hiperszonikus fegyverrendszert is kifejlesztett …


Az amerikai űrerő egyik magas rangú tisztje hangsúlyozta, hogy Kína új hiperszonikus fegyverrendszere valóban keringő jellegű, és képes lehet hosszabb ideig az űrben maradni. Ez a legfrissebb hivatalos információ erről az új rendszerről, amely állítólag valamilyen hiperszonikus siklót használ , amely képes lehet saját lövedékeket indítani, hogy ténylegesen végrehajtson egy csapást.


Ezen a ponton Oroszország és Kína is mérföldekkel előttünk jár, ha hiperszonikus fegyverek fejlesztéséről van szó.

De legalább az amerikai hadsereg mindkettejüket felülmúlja, ha sokszínűségi szemináriumokról van szó.

Bármennyire is rosszak a dolgok Oroszországgal, valójában úgy gondolom, hogy a Kínával folytatott háború még közelebb van.

Tajvan a vita elsődleges forrása a kínai és a Biden-kormányzat között, és a dolgok csak még feszültebbek.

Valójában Kína „mintegy 150 repülőgépet” küldött a tajvani légtérbe az elmúlt négy nap alatt…

Az elmúlt néhány nap zsúfolt volt Tajvan déli partjainál a légtérben, és folyamatosan megszaporodtak az ilyen fenyegető repülések. "Az elmúlt évben a kínai betörések gyakorisága nőtt, négy nap alatt körülbelül 150 repülőgéppel " - közölte az Associated Press vasárnap zárásig.


Ez egy négynapos időszak alatt felállított új rekordot jelenthet, mivel október első hetében mondjuk 145 PLA repülőgép volt ugyanabban az ablakban, ami korábbi rekord. Az akciók megfeleltek Kína 72. nemzeti ünnepének.

Teljesen meg vagyok győződve arról, hogy a kínaiak valamikor meghúzzák a tajvani inváziót.

Amikor ez megtörténik, az USA és Kína azonnal háborús állapotba kerül.

De a legtöbb amerikait ez egyáltalán nem érdekli.

A legtöbb amerikai csak a homokba dugja a fejét, miközben a világ továbbra is megőrül körülöttük.

Sajnos, amikor végre felébrednek, már túl késő lesz megfordítani az irányt.

Megjegyzések