A CIA 1953 óta titokban „nácifikálja” UkrajnátAz Infowars a következő Telesur-cikket tette közzé 2016 májusában:

Az Egyesült Államok számos olyan projektben vett részt, amelyek célja az ukrán kormányok destabilizálása.


A közelmúltban a Központi Hírszerző Ügynökség több mint 3800 dokumentum titkosításának feloldása feltárta, hogy két nagy programot működtetett, amelyek célja nemcsak Ukrajna destabilizálása , hanem a második világháborús ukrán náci vezető, Stepan Bandera követőivel való „nácifikálása”.

Az év elején nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint a négy éven át tartó programok finanszírozást és felszerelést biztosítottak olyan szovjetellenes ukrán ellenállási csoportok számára, mint például az Ukrán Legfelsőbb Felszabadítási Tanács, sok más mellett.

A lapok részleteket közöltek az AERODYNAMIC programról, amelynek célja Ukrajna destabilizálása volt, a Nyugaton emigrált ukrán ügynökök felhasználásával, akik beszivárogtak az Ukrán Szovjet Szocialista Köztársaságba.

„Az AERODYNAMIC projekt célja a szovjetellenes ukrán ellenállás kiaknázása és kiterjesztése hideg- és melegháborús célokra” – írja a projektről az 1953. július 13-án kelt, korábban szigorúan titkos dokumentum.

„Olyan csoportok, mint az Ukrán Legfelsőbb Felszabadítási Tanács (UHVR) és annak Ukrán Felkelő Hadserege (OUN), az Ukrán Legfelsőbb Felszabadítási Tanács (ZPUHVR) Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban működő külképviselete, valamint más szervezetek, mint például az OUN /B hasznosul” – folytatódott a dokumentum.

A CIA dokumentumok azt mutatják, hogy az AERODYNAMIC program keretében a CIA egy CAPACHO kódnevű társult projektet működtetett.

A Signs of the Times magazin szerint a CAPACHO „inkább pszichológiai hadviselési műveletet vett fel”, a CIA propagandacéget hozott létre Manhattanben, amely „szovjetellenes ZPUHVR-irodalom nyomtatásáról és kiadásáról gondoskodott, amelyet Ukrajnába csempésznének. ”

Az AERODYNAMIC és a CAPACHO projektek a 70-es években tovább működtek a Richard Nixon kormányzaton keresztül.

Az Egyesült Államok azonban továbbra is destabilizáló projekteket hajt végre Ukrajnában.

Scott Rickard volt amerikai ügynök 2014-ben azt mondta a Russia Today-nek, hogy az Egyesült Államok külföldi segélyszervezetei 5 milliárd dollárt pumpáltak a demokratikusan megválasztott ukrán elnök, Viktor Janukovics ellen tiltakozó csoportokba, akiket 2014 februárjában menesztettek hivatalából. Az államfő jelezte. az a szándéka, hogy az EU és a Nyugat helyett Oroszországhoz közeledjen.

Megjegyzések