A KIJEVI ERŐK BALLISZTIKUS RAKÉTÁT INDÍTOTTAK DONYECK VÁROS KÖZPONTJÁBAN. TÖBB TUCAT CIVIL MEGHALT VAGY MEGSÉRÜLT


Kattintson a teljes méretű kép megtekintéséhez

Március 14-én délelőtt, helyi idő szerint 11 óra 20 perc körül az ukrán egységek egy kazettás lőszerrel felszerelt Tochka-U taktikai rakétával csapást mértek Donyeck központjába. A csapás a város központját célozta, ahol nincs katonai infrastruktúra vagy felszerelés. A civileket szándékosan választották ki célpontnak. A kijevi rezsim nacionalista egységei kazettás lőszerrel igyekeztek minél több város lakosát eltalálni a város központi részén.

A rakétát a levegőben tartóztatták fel, és nem érte el közvetlen célpontját, de még a repeszreszelék kazettás lőszerrel felszerelt rakéta légi felrobbantása is szörnyű következményekkel járt.

A hatóságok egyelőre azt mondják, hogy a támadásban legalább 20 ember meghalt, köztük gyerekek, és további 26-an megsérültek. Az áldozatok száma emelkedhet, ahogy a hatóságok vizsgálják a bűncselekmény helyszínét.
A kijevi kormány erői ismét bebizonyították, hogy Ukrajna teljes demilitarizálása és denacifikálása mellett miért nincs más lehetőség a térségben zajló erőszak megszüntetésére.

Denis Pushilin DPR vezetője elmondta, hogy a rakétát kazettás lőszerrel szerelték fel. Hozzátette, ha a rakétát nem lőnék le, az még több áldozattal járna.

A köztársaság vezetője, Pushilin azt mondta, hogy a DPR gyászt hirdet a város elleni rakétatámadás után.

A DPR hatóságai terrortámadásnak tekintik a csapást.


„Az ukrán fegyveres alakulatok ismét a Tochka-U taktikai rakétarendszert használták Donyeck lakónegyedein, hogy népirtást végezzenek civilekkel és megsemmisítsék a fontos civil infrastruktúrát” – áll a közleményben.

Pushilin szerint a DPR erői már több mint 15 Tochka-U rakétát lőttek le a kijevi erők által. Kijelentette, hogy a rakétakilövő pontot megtalálják és felszámolják.

A DPR hatóságai azt is megfogadták, hogy növelik a kijevi erők elleni offenzíva sebességét.Kattintson a teljes méretű kép megtekintéséhezSzinte közvetlenül a Tochka-U támadás után az orosz légierő csapást mért az ukrán fegyveres erők állásaira Jasinovataya közelében, Donyeck vidékén:

Mindaddig, amíg a kijevi kormány egységei a lakott területek közelében maradnak, akcióik (támadó és védekező) továbbra is polgári áldozatokat fognak okozni. Az MSM által támogatott „demokratikus ukrán harcosok” civileket használnak emberi pajzsként, és szokásos katonai megközelítésük részeként szándékosan csapnak le polgári célpontokra.

Erre a bűncselekményre a Kijev és Moszkva közötti tárgyalások új fordulója közepette került sor, és mindkét fél diplomáciai jelzéseit követte, miszerint a tárgyalásokon valamiféle „kompromisszum” születhet. A március 14-i támadás után aligha számíthatunk arra, hogy a diplomáciai folyamat gyümölcsöző eredményeket hoz.

További fotók és videók a támadás helyszínéről:BŐVEBBEN A TÉMÁBÓL:
Oroszország katonai felszerelést szállít a népi milíciának, elfogott ukrán hadihajókat mutat be (videó)
Háború Ukrajnában, 18. nap: Oroszország és szövetségesei összevonják erőiket Donbassban, és sikerrel járnak
Forrás https://southfront.org/kyivs-forces-launch-ballistic-missile-at-center-of-donetsk-city-dozens-civilians-killed-or-injured/

Megjegyzések