Az Azov neo-náci sereg terrorizálja a menekülő lakosságot Mariupolban, közben hamis hírekkel árasztják el a médiát


Március 16-án, dél körül arról számoltak be, hogy az UAF Azov zászlóalj nacionalistái provokációt készítettek elő a mariupoli Drámai Színház épületében. Az Azov egyik elhagyott tagja szerint az ukrán fegyveresek a Mariupoli Drámaszínház pincéjében hozták létre a főhadiszállást, a színházterem pedig tele volt civilekkel, akiket 12 azovi fegyveres őrizett, hogy el ne szökjenek. A céljuk: az épületet fel kell robbantani, és sok civil áldozattal borzalmas képeket kell eljuttatni a nyugati médiához, amelyekkel Oroszországot légicsapással vádolják.
Később, március 16-án este a jelentéseket megerősítették. Az ukrán közösségi médiában olyan hírek terjedtek el, amelyek szerint az orosz hadsereg állítólag csapást mért a Mariupol Drámai Színházra. Körülbelül 1000 civil volt bent. Az ukrán változatot azonnal átvette az amerikai média .
Azt az értesülést viszont, hogy az Azov-székház ma délután elköltözött a Drámaszínház épületéből, különböző forrásokból megerősítették. Az állítólagos orosz légitámadásról szóló verzió valószínűtlennek tűnik, mivel az épület közelében heves utcai csaták folynak. Az Orosz Aerospace Forces (VKS) ilyen légicsapásai lehetetlenek a saját katonáik eltalálásának kockázata nélkül.

Sajnos a környékről érkező szemtanúk megerősítik, hogy az épületet felrobbantották. A mariupoli menekültek megerősítik, hogy a Drámaszínházat az Azov-harcosok robbantották fel. Egy nő, aki gyermekeivel együtt evakuált Mariupolból, arról számolt be, hogy a neonácik felrobbantották a Drámaszínházat, mielőtt visszavonultak volna.

„Elindulva szétverték a Drámaszínházat, csak úgy elmentek, egyszerűen repeszsebekkel hoztak hozzánk embereket, és ennyi” – mondta egy helyi lakos.

Megjegyzések