Élelmiszerválság küszöbön áll: több ország azonnali hatállyal betilt minden gabonaexportot

forrás: TYLER DURDEN https://www.zerohedge.com/Akiknek megvan, azok már nem adják oda, és akiknek nincs, hamarosan egy epikus élelmiszerválság kellős közepén találják magukat.

Néhány órával azután, hogy hírt adtunk arról, hogy Oroszország ténylegesen betiltotta a műtrágyaexportot, pillanatokkal ezelőtt Magyarország – Európa egyik leggazdagabb gabonában gazdag nemzete – megkerülte a szekereket, és rájött, hogy merre fúj a szél, éppen most jelentette be, hogy azonnali hatállyal betilt minden gabonaexportot. nyilatkozatban.

Várható, hogy a búzaárak, amelyek már rekordmagasságban vannak, innen azonnal megduplázódnak a következő hetekben, ahogy a világ ráébred a közelgő globális élelmiszerválság mértékére.

Javaslatunk: vegyen lisztet, rizst, árpát és bármilyen más gabonát most, ahelyett, hogy várjon egy hónapot a vásárlással, mert muszáj.

A globális nagyhatalomnak ez a terve...ez nem Putyin hibája, csak vele csomagolják neked azt a válságot, amit rád akarnak zúdítani.

Korábban

Felsoroltunk néhány országot , amelyek veszélyesen (és szinte kizárólagosan) Oroszországtól és Ukrajnától függenek búzaimportjuk tekintetében, kiemelve Törökországot, Egyiptomot, Tunéziát és más országokat...... amelyek "arab tavasz" stílusú élelmiszerválsággal (és potenciális felkeléssel) néznek szembe a következő hetekben, hacsak nem sikerül megoldani az ukrajnai konfliktust.

És sajnos most már magabiztosan megjósolhatjuk, hogy a közelgő élelmiszerválság minden élelmiszer-műtrágyát használó országot sújt – ez minden –, mert pillanatokkal ezelőtt az orosz Interfax arról számolt be, hogy a moszkvai ellenszankciók részeként Oroszország a műtrágyagyártóknak az export leállítását javasolta. egy lépés, amely nemcsak a műtrágyák árait fogja orbitálisan megemelni, hanem hamarosan minden élelmiszerárat is követni fog.
* OROSZORSZÁG A MŰTRÁGYAGYÁRTÓKNAK AZ EXPORT LEÁLLÍTÁSÁT AJÁNLJA: IFX
*AZ OROSZ MINISZTÉRIUM A MŰTRÁGYÁVAL KAPCSOLATOS LOGISZTIKAI PROBLÉMÁKRA EMLÍTET: IFX

Ami még rosszabb, a legtöbb nitrogén-/műtrágyatermék gyártási folyamatában földgázra van szükség, így az európai NatGas árak rekordmagasságra ugrása a közelmúltban csak tovább fogja rontani a műtrágya költségét az oroszországi leállás miatt...És a búza ára már minden idők csúcsán......nem csak az élelmiszergyártók körében, hanem hamarosan a helyi élelmiszerboltban is elszabadul a pokol, amint az amerikai fogyasztók ráébrednek, hogy az élelmiszerárak a duplájára, háromszorosára és még többszeresére emelkednek.

Megjegyzések