Mariupolban a folyamatosan gyengülő kijevi erők lövik a civileket, a város hamarosan orosz kézre kerülhet.


Március 20-án az Azov-tagok arról számoltak be, hogy az orosz haditengerészet 4 hajója elérte Mariupolban lévő állásait. Az állításokat orosz tisztviselők még nem erősítették meg. Ha bebizonyosodik, az orosz flotta Mariupolban történő telepítése a város felszámolási műveleteinek új szakaszát jelentheti. A DPR rohamcsoportok fokozott aktivitását a város déli kerületeiben, a várostöltés környékén jelezték. Korábban az orosz teherhajót ukrán rakéta találta el az Azovi-tengeren. Az orosz hadihajók bevetése azt jelentheti, hogy a város déli régióit a DPR csapatai biztosították. Az orosz haditengerészet csapásai célba vehetik a város nagy ipari létesítményeit, és célja a nacionalista erők nagy csoportjainak felszámolása. Ez lehet a város felszabadításának végpontja.

A DPR erői több régió felett is ellenőrzést szereztek, de összecsapások törnek ki a városban. Az Azov nacionalista zászlóalj tagjai a közösségi oldalakon osztják meg győzelmeiket.

Videó lejátszó

Eközben a város szélén folytatódik a tömeges kiürítés. A városban a DPR erői utcáról utcára biztosítják a civilek evakuálását. A civilek többsége több mint két hétig zsúfolt pincékben kényszerült maradni. Az emberek továbbra is tanúskodnak az azovi fegyveresek által elkövetett háborús bűnökről. Ma megerősítik, hogy az Azov-tagok civileket öltek meg, a területek elhagyásakor ágyúzták a civil házakat, és nem értesítették a civileket a háború sújtotta városból történő evakuálásról.

Forrás: southfront.org

Megjegyzések