Szankciók: Kétélű kard


Minden, amit a jelenlegi konfliktus szankcióiról olvas és hall, az Oroszországra gyakorolt ​​hatásukra összpontosít. Az országba irányuló és onnan induló kereskedelmet valóban drasztikusan megnyirbálták, és kétségtelenül a lakosság szenvedni fog. De az oroszok hozzászoktak a szenvedéshez, és a korábbi szankciós kezdeményezéseknek minimális hatása volt még akkor is, amikor a rubel 2014-ben összeomlott a piacokon. A Nyugat nem érti, hogy az oroszok az országon belül a rubelt használják, de az olaj ára. a gáz pedig az országon kívüli orosz fizetőeszköz. Valójában hihető azt sugallni, hogy az ezt követő autarkia közép- és hosszú távon megerősítette az országot. Kétségtelen, hogy a korábbi szankciórendszerek sokkal kevésbé voltak drákóiak, mint a most végrehajtottak.

Sokat mondanak arról, hogy Oroszország gazdasága csak akkora, mint Olaszországé, és így nagyon korlátozott a befolyása. A nyers GDP-összehasonlítások azonban érdekes valóságot takarnak el, mert ha Oroszország végül úgy döntene, hogy természetbeni választ adna, a Nyugatra gyakorolt ​​hatás katasztrofális lenne, de Oroszország számára nem. Noha a legkézenfekvőbb válasz az lenne, ha megszakítanák a nyugati olaj- és gázellátást, a gabona- és műtrágyaellátást is meg lehetne szakítani. Oroszország a világ hamuzsírtermelésének körülbelül a felét és a búzának egynegyedét irányítja. Az együttes hatás – véleményem szerint egyébként – térdre kényszerítené a Nyugatot a gyors rendbe. Ha 30 dollárnak megfelelő összeget fizet ki egy gallon benzinért és ugyanennyit egy hamburgerért, az nagyon gyorsan koncentrálja a közvéleményt. Vagy az oroszok aranyban vagy ezüstben követelhetik exportjuk ellenértékét. Akárhogy is, a reakció epikus lehet.

Oroszországnak számos további lehetősége van a Nyugat megcélzására. Leállíthatják a rakétahajtóművek, a titán (amely létfontosságú a jármű-, repülés- és orvostechnikai eszközök gyártásában) és a dúsított urán exportját, amelyek oroszországi készletei teszik ki az amerikai kereskedelmi atomerőművek üzemanyagának felét. Kihúzhatnak egy lapot a Nyugat könyvéből, és lefoglalhatják a nyugati bankok oroszországi eszközeit, és letéti számlára helyezhetik azokat, amíg meg nem elégednek a Nyugat szélesebb körű kérdésekre adott válaszával. Leállíthatják a nyugatról bérelt és jelenleg Oroszországban található több száz utasszállító lízingdíjának fizetését. A nyugati tőzsdéken jegyzett, ma már szinte értéktelen orosz cégeket belső értékük töredékéért vásárolhatja meg az orosz állam. Vagy kihúzhatnak egy lapot a CIA könyvéből, és diszkréten felkeléseket szíthatnak kis afrikai országokban, amelyek alapvető ásványi anyagokat, például kobaltot szállítanak a Nyugatnak. Mindeközben a nemzetközi jogon alapuló békés megoldást sürgeti. Putyin és népe mennyire nevetne ezen!

Nehéz elhinni, hogy a Nyugat továbbra is pöröghetne az amúgy is ingatag pénzügyi Ponzi-sémájában, ha a rendszert az általam leírt sokk és félelem érné. A pénzszerzés nem fog működni, mivel a jegybanki nyomdászok már most is füstölnek a kizárólag a hiten alapuló valuták eszeveszett termelésétől. Nem, úgy gondolom, hogy ebben a vitában Oroszország az ász.

Van azonban egy másik lehetőség is. Vajon a gazdasági és társadalmi kataklizma, amely egy ilyen orosz lépést követne, a sátáni globalisták kezébe kerülhet, és ürügyet jelenthet a Nagy Reset és az Agenda 2030 bevezetésére? Tartsa szem előtt a szabadkőműves mottót: Ordo Ab Chao , Rendeld ki a káoszból. Így ragadták magukhoz újra és újra a hatalmat a történelem során. Egy másik megközelítés a hegeli dialektikán keresztül, a probléma –> reakció –>megoldás.

Legyen az átok vagy áldás, minden bizonnyal a legérdekesebb időket éljük.

Forrás: https://www.irishsavant.net/?p=1864

Megjegyzések