5 fontosabb esemény, amely az elmúlt 100 órában történt

 

Ha úgy gondolja, hogy semmi sem történik, akkor nem figyelt. Az elmúlt 100 órában titokzatos támadás történt az Északi Áramlat gázvezeték-rendszer ellen, két szörnyeteg vihar fenyegette Észak-Amerikát, a NASA egy űrrepülőgépet döngött egy aszteroidába, hogy eltántorítsa az irányt, és a folyamatban lévő tőzsdei összeomlásunk elérte. új szintre emelkedett, amikor a Dow Jones Industrial Average hivatalosan is a medvepiac területére zuhant hétfőn. Azt mondanám, hogy ez egy elég aktív 100 óra, de természetesen ez csak a kezdet. Úgy gondolom, hogy a globális események tovább gyorsulnak az elkövetkező hónapokban, de közben a lakosság nagy része még mindig azt feltételezi, hogy a dolgok végül valahogy „visszatérnek a normális kerékvágásba”.

Olyan időket élünk, amikor annyi minden történik egyszerre, hogy valóban nehéz lépést tartani mindennel.

Személy szerint teljes mértékben arra számítok, hogy a dolgok még „érdekesebbé” válnak most, hogy vége a nyárnak, és minden bizonnyal lendületesen indulunk. Az alábbi 5 fő esemény az elmúlt 100 órában történt…

#1 Egy sorozat robbanás „példátlan” károkat okozott az Északi Áramlat 1 és Északi Áramlat 2 vezetékekben…


Az Északi Áramlat gázvezetékrendszer „példátlan” károkat szenvedett el egy nap alatt három tengeri vezetéken a Balti-tenger medrében – közölte kedden az Északi Áramlat AG, a hálózat üzemeltetője.Az AG szerint lehetetlen megbecsülni, hogy mikor áll helyre a gázhálózati rendszer működőképessége.

„Példátlan az a pusztulás, amely ugyanazon a napon egyidejűleg az Északi Áramlat rendszer tengeri gázvezetékeinek három szálán történt. Egyelőre nem lehet megbecsülni a gázszállítási infrastruktúra helyreállításának időpontját” – mondta újságíróknak az üzemeltető.

tárgyaltam Amint azt egy korábbi cikkben , ezek a csővezetékek nagyon jól felépítettek és rendkívül vastagok. Ahhoz, hogy megsérüljenek, nagyon nagy robbanásokra lenne szükség, és a jelek szerint pontosan ez történt. Valójában a csővezetékeket megrongáló robbanások olyan nagyok voltak, hogy ténylegesen a Richter-skála szerint regisztrálták őket . Sok európai tisztviselő ragaszkodik ahhoz, hogy ez nem lehetett baleset, és egyetértek velük.

De ha ez nem baleset volt, ki a felelős?

#2 Fiona valóban történelmi katasztrófának bizonyult északi szomszédaink számára. hevesen becsapódott Új-Skóciába Szombaton , és azt mondják, hogy ez volt Kanada egész történetének egyik legerősebb vihara…


A Fiona, az idei atlanti hurrikánszezon legerősebb vihara, szombat hajnalban zúgott a partra Új-Skócia keleti részén, mint az egyik legerősebb rendszer, amely valaha is elérte a régiót, kiütötte az áramot, fákat döntött ki, és a lakosságot menekülésre kényszerítette.

Új-Skócia-szerte 414 000 háztartás volt áram nélkül, vagyis a Nova Scotia Power ügyfeleinek körülbelül 80%-a. A környező területeken is több ezer embert sújtottak.

Ez határozottan „szörnyvihar” volt, de úgy tűnik, hogy egy még nagyobb vihar érheti Floridát…

#3 Kedden az Ian hurrikán „nagy 3-as kategóriájú hurrikánná” erősödött végre összeütközik Florida nyugati partjával , és az előrejelzők arra figyelmeztetnek, hogy valójában 4-es kategóriájú viharrá alakulhat, mielőtt szerdán


Az NBC News előrejelzői szerint Ian központja 4-es kategóriájú hurrikánná erősödhet, miközben tovább halad az Öböl felett.

A National Hurricane Center szerint az Ian mától szerdáig tovább erősödik, amikor szerdán Florida nyugati partja felé közeledik „rendkívül veszélyes nagy hurrikánként”.

Kétségtelen, hogy az Ian egy nagyon veszélyes vihar, és hatalmas károkat okozhat, amint partot ér.

#4 Hétfőn a NASA döngött egy űrszondát egy aszteroidába , hogy megnézze, megváltoztathatja-e az óriási űrszikla pályáját… a történelem során először


A NASA DART küldetése nekicsapódott a Dimorphosnak, egy kisebb űrsziklának, amely egy nagyobb, Didymos nevű aszteroida körül kering, hogy megnézze, el tudja-e dobni egy potenciális jövőbeli aszteroida pályáját, amely veszélyezteti a földi életet. A tudósok szorosan figyelni fogják a Didymos rendszert, hogy lássák, mennyit változott valójában a Dimorphos pályája – ezek az eredmények még legalább két hónapig nem érkeznek meg.

A NASA sikeres bolygóvédelmi tesztjét néhány másodperccel a 7:14 ET (00:14 BST) 14 000 mérföldes óránkénti ütközés után erősítették meg, ami tapsot váltott ki a marylandi Johns Hopkins Egyetem Alkalmazott Fizikai Laboratóriumában. "Hatás a sikerre!" A NASA azt követően tweetelt, hogy a DART űrszonda ütközött a Földtől körülbelül 6,7 millió mérföldre lévő 560 láb magas aszteroidával.

A NASA konkrét okból végez ilyen tesztet?

Ha igen, soha nem ismernék be.

Személy szerint az az érzésem, hogy ez egy nagyon fontos történet, aminek még koránt sincs vége.

#5 . Az amerikai részvényárak tovább esnek.

A 2008-as összeomlással ellentétben, amit eddig 2022 őszén tapasztalhattunk, az lassú és egyenletes volt.

De az árak folyamatosan csökkennek.

Hétfőn a Dow Jones Industrial Average hivatalosan is belépett a medvepiac területére.

Aztán kedden a Dow tovább esett.

Összességében a Dow 21,2 százalékot esett a korábbi történelmi csúcshoz képest, az S&P 500 24,3 százalékot esett a januári rekordhoz képest, a Nasdaq pedig több mint 33 százalékot esett a tavaly novemberi csúcshoz képest.

A már kiirtott vagyon mennyisége teljesen megdöbbentő. Valójában a Forbes arról számol be , hogy a leggazdagabb technológiai iparmágnások együttesen 315 milliárd dollárt veszítettek az elmúlt évben… 

Csökkentek a részvényárak és megugrott az infláció, így a Forbes 400-as listáján az Egyesült Államok leggazdagabb emberei 500 milliárd dollárral szegényebbek a tavalyinál. A leggazdagabb technológiai iparmágnások viselték a verést: 2021 ősze óta összesen 315 milliárd dollár nettó vagyont veszítettek, ami a Forbes 400 teljes vagyonának közel kétharmadát jelenti.

Mit érezne, ha Ön és barátai 315 milliárd dollárt veszítenének mindössze egy év alatt?

Sajnos úgy tűnik, hogy az elkövetkező hónapokban sokkal nagyobb zűrzavar lesz a Wall Streeten.

Gazdasági problémák törnek ki az egész világon, újabb háborúk vannak a láthatáron, és bolygónkat folyamatosan sújtja egyik katasztrófa a másik után.

Majdnem olyan, mintha valami „tökéletes viharba” léptünk volna be , de a legtöbb ember még mindig nem érti, mi történik.

Az elmúlt 100 óra furcsa eseményei nem anomáliák.

Olyan időket élünk, amikor nagyon furcsa dolgok történnek rendszeresen, és az az érzésem, hogy 2023 hátralévő része még sok meglepetést tartogat majd számunkra. 

Forrás: theeconomiccollapseblog.com

Megjegyzések