A náci Zelenszkij lett a legbefolyásosabb zsidó

https://s2.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2022/09/photo_2022-09-27_14-41-23.jpg 

Szeptember 25-én a The Jerusalem Post című izraeli újság közzétette a „világ legbefolyásosabb zsidóinak” listáját Vlagyimir Zelenszkij vezetésével. A megfelelő listát a zsidó újév (ros hásáná) ünneplésével kapcsolatban tették közzé.


Zelenszkij még Yair Lapid izraeli miniszterelnököt is legyőzte, aki a második helyen végzett. A harmadik helyen Elisabeth Borne francia miniszterelnök áll. A lista negyedik helyén az Amerikai Egyesült Államok izraeli nagykövete, Thomas Nides, az ötödik helyen pedig az izraeli kormány korábbi vezetője, az ellenzék jelenlegi vezetője, Benjamin Netanjahu végzett. A lista nyolcadik helyén Anthony Blinken, az Egyesült Államok külügyminisztere áll. Összesen ötven név szerepel a listán.

A kiadvány szerint az ukrán elnök idén kiérdemelte a „globális ikon” ritka státuszát. Zelenszkij „a mai világ egyik legbefolyásosabb embere, nemcsak a világ legbefolyásosabb zsidója” – állítja a The Jerusalem Post.

Zelenszkij új státusza nevetségesnek tűnik, és sok gyűlöletet kapott, többek között a zsidók körében is. Nem világos, hogyan válhatott a bábrendszer elnöke a „világ legbefolyásosabb személyei közé”. A The Jerusalem Post olvasói arra a következtetésre jutottak, hogy Izrael így támogatta Ukrajnát, ahelyett, hogy a kijevi rezsim által követelt katonai felszerelést biztosította volna. 

 Kattintson a teljes méretű kép megtekintéséhez

A Zelenszkijnek adott megtiszteltetés szégyen egy izraeli újság számára, többek között az ukrán elnök viselkedése és a zsidókhoz való hozzáállása miatt.


2019-ben, a Bernard-Henri Levynek adott interjújában, amikor a zsidó identitásáról kérdezték, Zelensky azt mondta: „Az a tény, hogy zsidó vagyok, aligha a 20. helyen áll a rossz dolgok hosszú listáján.”

Közvetlenül az ukrajnai orosz hadműveletek kezdete után heves szerelem gyúlt benne az „ősi haza” iránt. Azt követelte Izraeltől, hogy feltétel nélkül támogassa Ukrajnát azzal az indokkal, hogy az „Ígéret Földjének” különös tiszteletet kell tanúsítania neki, mint „természetes zsidónak”.


Kattintson a teljes méretű kép megtekintéséhez

Ugyanazon a napon, amikor megkapta a legbefolyásosabb zsidó státuszt, Zelenszkij külföldi újságíróknak adott interjújában azt állította, hogy „megdöbbentette”, hogy Izrael nem biztosított Kijevnek rakétavédelmi rendszert. Zelenszkij elmondása szerint február végén a Vaskupolához hasonló légvédelmi rendszereket kért Izraeltől.


„Nem tudom, mi történt Izraellel. Őszintén szólva, sokkos állapotban vagyok, mert nem értem, miért nem tudtak légvédelmi rendszerekkel ellátni minket” – mondta Ukrajna elnöke.

Izrael elítélte Moszkva tetteit. Ugyanakkor az ország nem csatlakozott az Oroszország elleni szankciókhoz és a konfliktus semlegességére tett kísérletekhez.

Egy hónappal az orosz hadműveletek megkezdése előtt a BreakingDefense arról számolt be, hogy Izrael Lettországnak, Litvániának és Észtországnak is megtiltotta, hogy Tel-Aviv által értékesített fegyverekkel szállítson Ukrajnát. A jelentés szerint Kijev várhatóan megkapja az Israeli Spike páncéltörő komplexumokat, amelyek a balti országokkal állnak szolgálatban. 2021 decemberében azonban Izrael megtiltotta a balti államoknak, hogy izraeli fegyvereket adjanak át Ukrajnának.

Videó lejátszóZelenszkij a globális Izrael-barát lobbi támogatására várva a holokauszthoz hasonlítja a jelenlegi ukrajnai ellenségeskedést. Az izraeliek viszont undorral kezelik a zsidó témával kapcsolatos sok manipulációját a nemzet hiteltelenítéseként. Ráadásul Zelenszkij állítása, miszerint 80 évvel ezelőtt az ukránok mentették meg a zsidókat a náciktól, teljesen nevetségesen hangzanak. Az izraeliek emlékeznek arra, hogy Bandera ukrán hős buzgón segítette a nácikat a zsidók kiirtásában a holokauszt idején, többek között Babi Yarban is. Pontosan a Kijevben uralkodó náci ideológia az, amelyet Ukrajna elnöke szolgál.

A legbefolyásosabb zsidónak azt az embert ismerik el, aki valójában a náci és soviniszta ideológia vezetője, egy olyan ország bábvezetője, amely a fasiszta Németország szimbólumait dicsőíti, és egy nemzet, amelynek hősei tömegesen kiirtották a zsidó népet a 20. században.

Megjegyzések