Európa „GAZDASÁGI PUSZTASÁGGÁ” válik, amikor az ipar kihal, a bankok csődbe mennek és az élelmiszertermelés leáll

Collapse of Europe to Spark a Global Depression? 

Európa gazdasága, valutái és iparágai szabadesésben vannak, a „gazdasági pusztaság” státuszba süllyedve, amely kevesebb, mint egy évre van hátra, ha nem áll helyre gyorsan az oroszországi földgázellátás. Erre a következtetésre jutott számos szakértő, köztük Michael Yon haditudósító, Tuomas Malinen finn közgazdász, David Dubyne, a globális mezőgazdasági trendek kutatója és Leo Zagami olasz-amerikai író.

A helyzet annyira súlyos, hogy a német vegyipari óriás, a BASF – amely korábban a nácik által vezetett IG Farben vegyipari konszern része volt, amely emberiesség elleni háborús bűnöket követett el – most az 1960-as évek óta folyamatosan működő ipari üzemek leállításával fenyeget. Amint azt Philip Oltermann szerző kifejtette az Egyesült Királyság Guardian című cikkében: „ Hogyan sodorhatja válságba Európát a németországi BASF üzem gázadagolása ”, a BASF közel áll ahhoz, hogy leállítsa hatalmas németországi vegyipari létesítményeit a földgáz hiánya miatt. De a termelés leállítása végleges lehet, mivel senki sem tudja, hogy az üzemek valaha is folytathatják-e működésüket a leállás után, mivel már a rendszer leállítása is összetörheti azt.

A BASF kritikus fontosságú a világ műtrágya, kőolaj-finomítás, gyógyszerek, műanyagok, fogyasztási cikkek, ipari anyagok és egyebek ellátási láncában. Ha a BASF tönkremenne, Nyugat-Európa ipari gazdasága gyorsan tönkremenne, és a globális ellátási lánc válsága drámaian súlyosbítaná azt, amit a koronavírus-zárlatok miatt láttunk.

Mindezek megértéséhez először tekintse át a Reuters 2022. márciusi cikkét: „A BASF azt állítja, hogy leállítaná a kitermelést, ha a gázellátás a felére csökkenne .” Ez a cikk elmagyarázza:

A német BASF (BASFn.DE) szerdán közölte, hogy le kell állítania a kitermelést, ha a földgázellátás szükségleteinek kevesebb mint felére csökken, mivel a világ legnagyobb vegyipari csoportja figyelmeztetett az európai hatalmi válság miatti károkra.

A cikkből kiderül, hogy a BASF nemcsak a földgázt használja energiaforrásként a vegyipari gyártáshoz, hanem a földgázban lévő szénhidrogének a kritikus vegyi termelés alapanyagai, például az ammónia (NH3), amelynek szénhidrogénmolekulákból hidrogént (H) kell tartalmaznia. A földgázt nem lehet egyszerűen villamos energiával helyettesíteni, mivel az elektromosság nem tartalmaz hidrogént. Így a szél- és napenergia soha nem helyettesítheti a földgázt az iparban és a gyártásban, beleértve a műtrágyagyártást, a műanyaggyártást és egyebeket. Ahogy a Reuters kifejti:

Európában a BASF az általa vásárolt gáz mintegy 60%-át a termeléshez szükséges energia előállítására használja, a fennmaradó 40%-ot pedig nyersanyagként fontos alapvető vegyi anyagok előállításához…

Ne feledje, hogy a Reuters fenti cikke jóval azelőtt jelent meg, hogy a Gazprom beszüntette a gázáramlást az Északi Áramlat 1-ben. A jelenlegi áramlás nulla, és Oroszországnak nincs nyomós oka, hogy hamarosan helyreállítsa a gázáramlást. Ez azt jelenti, hogy Németország a tél közeledtével is tárolt földgázzal működik. Azok a gázraktárak egyébként még az idei év végéig sem bírják ki, és 2023-ban beköszönt az igazán hideg idő. 


A BASF a földgázhiány miatti küszöbön álló leállásra figyelmeztet

Ha a földgázellátás a BASF teljes keresletének 50%-ára csökken, a vállalatnak le kell állítania tevékenységét. A The Guardianen :

„Miután a maximális igényünknek jelentősen és tartósan kevesebb mint 50%-át megkapjuk, az egész telephelyet fel kell számolnunk” – mondja Daniela Rechenberger, a cég szóvivője. „Ez olyasmi, ami még soha nem történt meg a BASF történetében, és olyasmi, amit itt senki sem szeretne látni. De nem sok választásunk lenne.”

Meglepő módon a BASF arra figyelmeztet, hogy ha a redőny működésbe lépne, senki sem tudja, hogy újraindítható-e :

Mivel a verbund telephely nagy része az 1960-as évek óta éjjel-nappal működik, a BASF szerint nem világos, hogy a termelést egyszerűen újra lehetne-e indítani utána, vagy a nyomásesés miatt elromolna néhány gép.

Más szóval, nem lehet egyszerűen átfordítani egy kapcsolót, és kikapcsolni az üzemet, majd azt várni, hogy a kapcsolót másfelé fordítsa, és újra bekapcsolja az egészet. Ezek a rendszerek hihetetlenül összetettek – az ammóniatermelés önmagában egy 1771 mérföldes csővezeték hálózatot igényel a BASF egyetlen létesítményében (Ludwigshafen), csupán az ammónia feldolgozásához és elosztásához a 10 négyzetkilométeres egyetemen. Ezt az ammóniát ezután műtrágyák, dízel kipufogófolyadék (DEF) és sok más ipari vegyi anyag előállítására használják, beleértve a motorolaj-adalékokat.

„A ludwigshafeni leállásnak messzemenő következményei lennének, nemcsak Európa legnagyobb gazdaságában, hanem az egész kontinensen” – írja a The Guardian. A BASF leállítása az autógyártás, a fogyasztási cikkek, a mezőgazdasági vegyszerek, a kórházi sterilizáló vegyszerek és még sok más bezárását jelentené.

Nyugat-Európában az ammóniatermelés már 70%-kal visszaesett, ami pusztító hatással lesz a 2023-as tavaszi ültetésre (2023 és 2024 között tömeges éhínség várható Európában). A fémkohászat több mint 50%-a leállt, és az Eurometaux arra figyelmeztetett, hogy azonnali kormányzati beavatkozás (vagyis mentőpénz) nélkül Európa „tartós dezindusztrializációval” néz szembe, ami azt jelenti, hogy gazdasági pusztasággá .

Ebből a figyelmeztető levélből itt található : (pdf) (kiemelés tőlem)

RE: Az európai színesfém-gyártók sürgős uniós fellépést követelnek, hogy megakadályozzák az állandó dezindusztrializációt a villamosenergia- és gázárak spirálozásában

Az EU alumínium- és cinkkapacitásának 50%-a már offline állapotba került az energiaválság, valamint a szilícium- és vasötvözetek gyártásában bekövetkezett jelentős korlátozások, valamint a réz- és nikkelágazatban tapasztalható további hatások miatt. kellett bejelentenie, határozatlan időre szóló bezárást és sok másik vállalat is az élet-halál tél küszöbén áll számos működése miatt. A termelőknek több mint tízszer magasabb villamosenergia- és gázköltséggel kell szembenézniük, mint tavaly, ami jóval meghaladja termékeik eladási árát. Tapasztalatból tudjuk, hogy az üzem bezárása gyakran állandó helyzetté , mivel az újranyitás jelentős bizonytalansággal és költségekkel jár.

Képzeld el Európát fémek és vegyszerek nélkül. Lényegében azt nézzük, hogy Nyugat-Európa a 18. századba süllyedt a 18. századi pestisjárványokkal, éhínséggel és nyomorral.
Michael Yon haditudósító Európa összeomlására figyelmeztet a „zöld” energiapolitika értelmében

Szombaton közzétettem egy interjút Michael Yon haditudósítóval és elemzővel, aki arra figyelmeztet, hogy Európa „zöld” energiapolitika iránti rajongása a gazdasági pusztulás szélére sodorta a kontinenst, ami éhínséghez, járványokhoz és háborúkhoz vezetett :

Michael Yon megérti, hogy ha az európai ipart leállítják, az valószínűleg még sok évig leáll. Ahogy az OilPrice.com egy új történetben figyelmeztet: „ Az európai energiaválság nem lesz „egy téli történet ”. Ebből a történetből megtudjuk, hogy ez az energiaválság többéves katasztrófa lesz:

Még ha az európai országoknak sikerül is túlélniük a telet, ahogyan úgy tűnik, a következő télen hasonló küzdelmekkel kell szembenézniük.

"Ez nem egy téli történet, csak tegyük nagyon-nagyon világossá" - mondta Amrita Sen, az Energy Aspects alapítója és kutatási igazgatója a Bloomberg televíziónak adott pénteki interjújában.

Európának racionalizálnia kell a keresletet, hogy egyensúlyba tudja hozni a piacot, nemcsak ezen a télen, hanem a következő télen és esetleg az azt követő télen is – jegyezte meg.

Németország ezen a héten a legnagyobb gázimportőr, az Uniper államosítását is kezdeményezte, hogy megakadályozza a német energia- és gázszolgáltatók összeomlását. Európa-szerte az iparágak kénytelenek visszafogni vagy leállítani a termelést a megugró energiaárak miatt…

A kérdés továbbra is fennáll: hány nagy energiaszállítót és ipari óriást tud Németország kimenteni, mielőtt az euró összeomlik a sok pénznyomtatástól? Hogyan működhet Németország (vagy egész Nyugat-Európa) energia, fémek, élelmiszerek és ipar nélkül?
Európa-szerte offline állapotba kerül az élelmiszertermelés is

Nem meglepő, hogy ez az energiaválság Európa-szerte zuhanást okoz az élelmiszertermelésben. Ahogy az RT.com egy történetben beszámol, „ az EU gazdái élelmiszerhiányra figyelmeztetnek ”:

A kontinenst sújtó energiaválság következtében Észak- és Nyugat-Európa zöldségtermelői azt fontolgatják, hogy leállítják tevékenységüket, ezzel tovább veszélyeztetve az élelmiszer-ellátást – jelentette a héten a Reuters.

A jelentés szerint az egekbe szökő áram- és gázárak jelentik a legnagyobb költséget az üvegházi termesztést alkalmazó zöldségtermesztőknek. Két francia gazda, aki 2023-ra megújítja villamosenergia-szerződését, azt mondta a médiának, hogy több mint tízszer magasabb árat írnak rájuk, mint 2021-ben.

Felveti a kérdést: hogyan étkeznek az európaiak ezen a télen, ha az élelmiszertermelők nem tudják megvásárolni az élelmiszertermesztéshez szükséges energiát? És hogyan fog működni az ipar, amikor a BASF-hez hasonló vállalatok offline állapotba kerülnek a földgáz elérhetetlensége miatt?
Németország a lakossági háztartások gázellátásának védelmével garantálja az ipar összeomlását

A német kormány politikája most az ipar összeomlását jelzi Nyugat-Európában, tekintettel arra, hogy a lakóházak energiaellátása elsődleges prioritást élvez. Ez azt jelenti, hogy az energiafelhasználás csökkentését olyan ipari termelőktől kell elérni, mint a BASF. A The Guardianen keresztül:

A német törvények értelmében a háztartásokat kizárnák a gázadagolásból, más „védett” ügyfelekkel együtt, mint például a gondozóotthonok vagy a kórházak. A csökkentések legnagyobb részét az iparnak kellene végrehajtania, amely az ország keresletének körülbelül egyharmadáért felelős.

Így az ipar az energiafelhasználás jelentős csökkentésének célpontja . Ez azt jelenti, hogy az olyan hatalmas, energiaéhes megavállalatoknak, mint a BASF, kevés esélyük van a termelésben maradásra ezen a télen, és a leállásnak beláthatatlan hosszú távú következményei vannak.

Ehhez a forgatókönyvhöz hozzá kell adni az európai atomháború kockázatát, mivel Amerika és a NATO-országok folyamatosan valamiféle nukleáris eszkalációba taszítják Oroszországot. Ha atombombák kezdenek hullani az európai városokra, annak nemcsak az európai ipar, hanem a pénzügyi rendszer és a központi bank (EKB) számára is vége.

Ahogy Leo Zagami a honlapján írja: „Európa hamarosan nukleáris pusztasággá válik, mivel az „ébredt” Nyugat összeomlik az Antikrisztus érkezése miatt.

Úgy látja, Nyugat-Európa egy Mad Max típusú forgatókönyvbe omlik össze, az ipar, az élelmiszertermelés, a pénzügyi eszközök és egyebek majdnem teljes tönkretételével. David Dubyne egy nemrégiben adott interjúban azt mondta nekem, hogy szerinte Nyugat-Európa nem élné túl a közelgő telet tömeges éhínség és az emberek halálra fagyása nélkül, amit valószínűleg polgári zavargások és a valuták összeomlása követne. Épp tegnap zuhant az angol font, ami felfedte, hogy az európai devizák a szabad esés szélén állnak, mivel a befektetők elmenekülnek Európából az itt felvázolt gazdasági világvége forgatókönyvei miatt. 


Ez a „napok vége” Európa számára
 

Nyugat-Európa utolsó fejezete a jelek szerint a megsemmisülés szélére sodorta az európai ipart, az élelmiszereket és a pénzügyi eszközöket. Az Európa, amelyet egykor mindannyian ismertünk, gazdasági pusztasággá változik, amely rosszabb, mint bármelyik második világháború utáni forgatókönyv, amelyre gondolhat, beleértve Drezda szövetséges erői általi bombázását is. A szénhidrogén-hiányos valóság, amely Európára már most rászabadított, évekig nem javítható, vagyis az európaiaknak valahogyan több telet kell túlélniük nagyon kevés élelmiszerrel, energiával, iparral, munkahelyekkel vagy árammal .

Ez a való világban a téves „zöld” politikák hatása, amelyek együtt wokeizmusával az európai kormányokat uraló szocialisták és baloldali fasiszták Kiderült, hogy a transzneműségről szóló mesékkel és a napenergia-fantáziákkal valójában nem tudod megerősíteni a gazdaságodat. Szénhidrogének nélkül a civilizációd romba dől .

Pontosan ez jön Európába. Figyeljük napjának végét, a londoni City és a Vatikán kudarcával. A világ tíz legfontosabb bankját megsemmisítik Európa-szerte, és ezzel a nyugati pénzügyi infrastruktúra megbénító végére kerül (a „nagy újraindítás” program része).

Aki nem akar anyagilag megsemmisülni, annak valószínűleg alaposan meg kell néznie a fizikai aranyat és ezüstöt, vagy más valós vagyontárgyakat, amelyek nem tűnnek el egy pénzügyi összeomlás során. , sok eszköz is sokkal olcsóbb lesz kereslet pusztulása felgyorsul Figyelje meg az autók, lakások, fegyverek, lőszerek és bizonyos áruk árai esését az elkövetkező hónapokban, mivel a nyugati társadalmak csődbe mennek, és társadalmi káoszba és politikai forradalmakba süllyednek.

Megjegyzések