"Készen állunk, ha felkérnek minket, mint ahogy Líbia estében is történt"

Katonai műveletek forgatókönyvét írja több NATO-tagország, hogy véget lehessen vetni a szíriai polgárháborúnak - közölte kedden az Európában állomásozó amerikai erők legmagasabb rangú parancsnoka a washingtoni szenátus fegyveres erők bizottságában tartott meghallgatáson.

James Stavridis tengernagy nem nevezett meg egyetlen tagországot sem. "A szíriai helyzet egyre csak romlik, nincs kilátás arra, hogy véget érjen ez az ördögi polgárháború" - mondta a tábornok, aki hamarosan nyugállományba vonul.

Az érintett NATO-tagországok különböző hadműveleti terveket készítenek a felkelők támogatásához, például repüléstilalmi övezet létesítését vagy a fegyverszállítási tilalom szigorú betartatását. De mielőtt a NATO katonai szerepet vállalhat Szíriában, az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatban kell ezt engedélyeznie, és a tagállamok jóváhagyására is szükség van. "Készen állunk, ha felkérnek minket, mint ahogy Líbia estében is történt" - mondta Stavridis.

"Az egyes NATO-tagországban élénk vita folyik a Szíriának nyújtandó támogatásról, de a megbeszélések még nem jutottak el oda, hogy ezt szövetségi szinten közelítsük meg" - fogalmazott. Igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy felmerült-e a szíriai hadsereg légvédelme elleni támadás lehetősége.


Jelenleg a Szíriában bevetett vegyi-fegyverek használatának körülményeiről még tartanak a kivizsgáltok. A nyugati háttérhatalom a médiákon bizonygatta már jó előre, hogy nem hisznek Asszad vádaskodásinak és szerintük a szíriai kormány csapott le polgáraira, s nem fordítva. Amikor ezt a meggyőződésüket sikerül bizonyítani, akkor az a korábban Obama által megjelölt „piros vonal” átlépése lenne, amely –ígéret szerint-  katonai lépést von maga után. Bennem még az is felmerült, hogy a dolgok kicsúsztak az irányításuk alól és most nem tudják mi legyen, hogyan használják ki a kínálkozó alkalmat, habár tavaly megjelent a neten egy jelentés, mely szerint vegyi-fegyverekkel hamis zászlós akciót fognak alkalmazni Szíriában, amit majd Asszadra fognak kenni ...vajon ezt tegnap váltották valóra?

Az alábbi videóban és a jelentésekben az áll, hogy több helyen is alkalmaztak tömegpusztító fegyvereket Szíria nagyobb várasainál. Szakértők megállapítása szerint nagyon komoly az ügy és szerintük „sötét idők felé haladunk”. 


Obama már ott van Izraelben és kérdés miről fognak megállapodni (valószínű, hogy az időzítés sem véletlen) …majd az idő megválaszolja, abban biztosak lehetünk…szerintem elég látványos módon.

James P. Tucker a Bilderberg csoport legelső kutatója arról írt, hogy a csoport tagok egy nagy háborút akarnak megindítani a Közel-Keleten, amit korábban elvetettek, de most Kerry-vel az élen a háborúra ismét nagy lehetőség van annak érdekében, hogy beköszöntsön a globális világbank uralta világ...Vajon az elit tagjai mégis csak a klasszikus módszerhez fognak nyúlni? http://americanfreepress.net/?p=9239


Megjegyzések