Szíria: Legyőzheti egy kis ország a fél világot?Az alábbiakat egy magyarországi szíriai csapathttp://www.facebook.com/sziriai.hirek küldte számomra megosztásra, hogy segítsek az "ige" hirdetésében. Mos ennek teszek eleget..
Legtöbb ember nem tudja, vagy nem látja át köszönhetően a szándékos félre vezető világ médiának a Szíria nevű ország lét és világháborúját ....a helyesírást ne nézd

'"nagyon szépen köszönjük .. hatalmas hála lenne ha kitudnátok tenni e sorokat, bár lehet a rövid és nyakrabbi megosztás az hasznosabb, de itt talán olyan infók vannak melyeket a legtöbben nem tudnak .. és szerintünk igen csak fontosak mindenkinek'"

De a legtöbben akik már tudják mi tőrtént Líbiában, előtte Irakban , az előtt Afganisztánban .. aki tudja hogy volt egyszer egy Palesztína ..az már sejti hogy valami nagyon de nagyon bűzlik a kis oszággal kapcsolatosan , főleg hogy a nagy hazugsáok előbb vagy utóbb mindig is kiderültek bár sajnos sokszor későn az egy egy ország lakosságának számára ..

A legtöbb ember arcára már egy őszinte bár kicsit cinikus mosolyt is lehet varázsolni csak magával azzal a varázslatos szó kimondásával melyet Demokráciának hívnak, főleg ha tudják hogy ennek a csoda elixírnek mely Demokráciának hívják a szír receptjét a Pentagonba meg a CIA központjaiban készítik elő olyan nagy mesterek melyek Telavivból szoktak ember jogokról előadásokat tartani ! de a Szíriai krízis esetében sokaknak megkönnyezik még a szemük is az őszinte röhögéstől mikor meghallják hogy ezt a csodalátos varázsszert olyan olajdiktatúrák akarják exportálni a szomszédos szír népnek melyeknek még parlamentjük sincsen és valami elég mókás perverz groteszk módon e három "szakács" még ösze szűrte a levet az "utolsó Ottomán-nal" is Erdogán miniszterelnök urral, meg a világ első terror szervezetével az "Al Kaidával" mely hivatalosan mindezeknek a közellensége .De most meg hivatalosan ezek mind Szabadságot akarnak a kis országnak, no meg Demokráciát !

Az ember akinek eljut e hatalmak egy egy vezérének a beszéde, még az kűlsejétől is elröhögné magát ha nem jön rá épp a hányinger , a szem mozgásoktól , az álszent mosolyoktól , kéz mozgásogtól , esetleg egy egy nagy vezér analfabétizmusától mint pl : a Szaudi király, vagy a Katari herceg esetében. és pláne ha e kettő közül valamelyik megemlíti az emberjogok szót , vagy a Demokrácia szót melyet kisem tudnak ejteni helyesen .

E hatalmak illegális közösülése utáni fattyút sokan a szír forradalomnak majd később a szír szabad hadseregnek hívták , mely ügyesen kihasználta a nép jogos elvárását egy jobb élet iránti törekvésben Szíriában .

Az úgy mond szír szabad hadsereg e hatalmak médiája szerint azért jött létre hogy a békés tüntetőket védje a kegyetlen zsarnok Dr Bashar Al-Asszad hadserege elöl , melynek nincs jobb dolga mint hogy békés tüntetőket gyilkolljon , és abban a tévhitben él hogy hogyha elnyom pár tüntetést vagy minél több civilt meggyílkol akkor lecsitul a nép , ellentétbe az eddig tőrténő összes forradalommal melyeket minél jobban támadtak , annál erőssebbek lettek és minél több embert vonzottak be a lázadásba! e tény már nevezhető egy forradalmi elméletnek is mely egy rövid mondatban : " minél jobban bántod a néped, annál jobban lázad ellened" .

E médiák szerint pont az a rendszer lenne olyan tapasztalatlan és naív hogy ilyet tegyen mely egyedi módon 40 évig egy olyan egyensulyt tartott a szomszédos Izraellel béke szerződések és lemondások nélkül melyet sokan nem értenek, főleg ha megtudják hogy még a világ bankokat sem engedte be az országba és végig nemzeti adosság nélkül rendelkezett olyan közbiztonsággal melyet a világ bármelyik országa de főleg a közelkeleti országok meg is irígyelhettek volna !

E médiák szerint a szír szabad hadsereg ekte szír , demokráciát és szabadságot akar, és az egész ország lakossága vele van ( de akkor ki ellen is harcolnak ?) e médiák szerint ez a hadsereg az ország 75%át uralja, és már másfél éve legalább mást sem lehet hallani hogy Asszad napjai számlálva vannak, elsők közé tartozott Clinton né, Sarkozy, Berlesconi és mind hárman repültek azóta, Asszad meg mosolygva jelenik meg két hete egy Sundaytimes interjún , tánácsot adva az Angol királyságnak hogy a külpolitikája nem hogy Szíriának árt, de ugyan úgy árt Angliának és nem ártana ha át gondolnák mit is csinálnak úgy hogy a britt ujságírónő még pislogni sem tudott Asszaddal szemben !

E médiák már 2 év eltelte után nem tudják rejteni hogy az úgy nevezett szír szabad hadsereg több mint 28 nemzetből származik "és ezt nem az Asszad kormány találta ki , hanem maga az ENSZ" és még azt sem tudják titkolni hogy sok ujságíró kinek egyre jobban kezd terjedni a hangja még nyugaton is, nem látott egy szírt sem egy egy szír vidéken az FSA seregein belül melyek leginkább egy titkos szervezetre hasonlít ! de persze ez egyáltalán nem azt jelenti hogy nem támogatja az FSA t"angol elterjedt rövidítése az szír szabad hadseregnek" szomorú módon sok szíriai kik gyülölik a szír kormányt és igen csak be lettek folyásolva azzal a médiával mely tény hogy előttünk jár mindig jó pár lépéssel , de hogy nem a többség az biztos. mert nincs olyan állam ami két éven keresztül fent maradna egy nagyobb kül és állitolagos ekkora bel támogatással !

2011Március 15én kezdődött sokak szerint az egész konfliktus , de nem . ez sokkal régebbi és már jó ideje igyekszenek sokan elindítani ezt a konfliktust . az elmúlt pár évben több tucat Szaudiarábia által finanszírozott vallási csatorna jött létre melyek igen csak nagy hatással voltak a szír muszlim közösségre a saját kormányuk elleni buzdításban és persze köszönhető a sok korrupciónak a kis országban mely hanyagolta a belügyet és leges legjobban a külpolitikára figyelt , és a szomszédos felszabadítási szervezetek támogatására mint a libanoni Hezbollah , vagy a Paleszítn hamasz .. majd később az Iraki ellenállás támogatására melynek sikerült is ki űzni az Amerikai hadsereget és egy olyan rendszert létre hozni mely jobban húzódik Irán és Szíria felé mint az Egyesült államok felé .

sokak szerint az egész Arab tavaszt azért is kreálták a CIA konyhái és engedélyezték e formájában hogy Szíriát megtőrhessék , mert hogy Szíriából nem kezdődhetett volna semmi féle forradalom , mivel még ugyan e média csatornák szerint is Asszad volt a világ leg populárisabb elnöke 2 éve kit mindenki szeret a kormánya bel hibái és távolabbi család tagjai sokak szerint korrupciója ellenére !

Szíria Asszadának hála 2 év vérengzés után sikerült mindazokat a mozgalmakat meg rendszereket egyesíteni kik sosem értettek egyet az Egyesült államok külpolitikájvál , egy olyan világ rend ellen melyel az emberiség nincs megelégedve , és bár Asszad továbbra is milliók szemében egy őrült diktátor kinek hadserege emberiség elleni bűnöket követ el nap mint nap , de ez a hadsereg egyáltalán nem túnik gyengének se megtőrtnek 25 ezer halott katona utánsem , Asszad meg magabiztosabban beszél mint valaha nagy mosollyal az arcán , mely után feltehetjük a kérdést jogosan hogy ez egy ország győzelmének közeledését jelentheti a fél világ ellen , vagy csupán egy vak diktátor valoság elüli menekülését és az eddigi világ rend növekvését egy országgal mely sose volt az övé ?


Isten óvja mindenki hazáját Szíriát ....

Megjegyzések