Visszatekintés: Tervek a kijelölt országok megsemmisítésére (idézet Drábik: Uzsoracivilizáció III. c. könyvből)


Tíz év távlatából érdekes lehet az alábbiak olvasása. Nem meglepő, amikor Irán és Észak-Korea ajtaját döngetik, nem beszélve Szíriáról, és a már szétvert Líbia példája is azt mutatja, hogy a tervek sorra megvalósulnak. Megtudhatjuk, hogy a diplomáciai tárgyalások - mint Irán esetében is - valójában az önkéntes átadásról szólnak: megalázkodnak, vagy elpusztulnak. Irán, Szíria, É-Korea ki lett jelölve, a kérdés csak az valóban, hogy hogyan történik az áttérítés.

"2001. szeptember 12-én, amikor még az előző nap sokkhatása alatt álltak az amerikaiak, Bill Bennett már bejelentette a CNN-ben, hogy "a jó és a rossz között folyik a küzdelem" és a kongresszusnak háborút kell üzennie "a harcias iszlám" ellen, és ehhez elsöprő erőt kell bevetni. Bennett esetleges célpontként Libanont, Líbiát, Szíriát, Irakot, Iránt és Kínát sorolta fel. Afganisztánt, vagyis Oszama Bin Laden és terroristái menedékhelyét nem említette. A kérdés azonban az, hogy honnan tudta Bennett, mely államokat kell megtámadni, mielőtt még bármit is ismerhetett arról, hogy ki, vagy kik támadták meg az Egyesült Államokat az előző nap."

"2003. februárjában az izraeli kormányfő valóban kijelentette az amerikai képviselők küldöttségének, hogy Szaddam Husszein rendszerének az eltávolítása után életbevágóan fontos az Egyesült Államok számára Irán, Szíria és Líbia lefegyverzése."

"Busht tehát arra ösztönözték, hogy a szeptember 11-i eseményeket használja fel az arab rendszerek elleni háború megindítására, noha ezek közül egyik sem támadta meg Amerikát. Ezek az országok Izrael ellenfelei. Netanyahu - Izrael korábbi miniszterelnöke - az amerikai televízió adásaiban sürgette a terror birodalmának a megsemmisítését. Ez a birodalom a Hamas, a Hezbollah, Irán, Irak és a palesztinai enklávé."

"A Pentagon korábbi tisztségviselője Michael Leden a "The War Against the Terror Masters" ((Háború a terror urai ellen) című írásában megjelöli pontosan, hogy mely rendszereket kell Amerikának elpusztítania: Először is meg kell dönteni a három nagyot: Iránt, Irakot és Szíriát. Ezután kézbe lehet venni Szaúd-Arábiát. Amikor Irán, Irak, Szíria és Szaúd-Arábia zsarnokai már el lettek távolítva, biztosítani kell a demokratikus forradalom megvalósulását..."A stabilitás méltatlan Amerika küldetéséhez és félrevezető elképzelés. Nem akarunk stabilitást Iránban, Irakban, Szíriában, Libanonban és még Szaúd-Arábiában sem. Azt akarjuk, hogy a dolgok megváltozzanak. Az igazi kérdés hogyan hajtsuk-e végre ezt."- írja Leden, aki szerint - idézi tovább Buchanan - "az alkotó pusztításra van szükség, mind Amerikában, mind külföldön. Felszámoljuk a régi rendet az üzlettől a tudományig, irodalomig, művészetig, építészetig és a filmtől a politikáig és a jogig. Ellenségeink mindig gyűlölték az energia és kreativitás viharzását, amely fenyegeti a hagyományokat, bármelyek legyenek is ezek. Ez a felgyorsult változás megszégyeníti őket, mert nem képesek lépést tartani vele. El kell pusztítanunk őket azért, hogy történelmi küldetésünket teljesíthessük."

A média úgy állítja be pl. Észak-Koreát, mint aki agresszív magatartása miatt veszélyt jelent az Egyesült Államokra és szövetségeseire, holott a fenyegetés vektora pont fordítva áll valójában. A provokáló fél nem Észak-Korea, úgy mint Irán sem az. Egyedül az imperialista-kozmopolita-globalista réteg az, ami pusztulást hoz ránk. 

"John Bolton amerikai külügyi államtitkár-helyettes, az izraeli Haaretz című napilap 2003. február végi tudósítása szerint azt közölte magasrangú izraeli tisztségviselőkkel, hogy "nincs kétség afelől, Amerika megtámadja Irakot és szükség van arra is, hogy szembenézzenek a Szíriából, Iránból és Észak-Koreából jövő fenyegetésekkel. Már 1998. január 26-án Eliot Abrams, Bill Bennett, John Bolton, Robert Kagan, William Kristol, Richard Perle és Paul Wolfowitz levélben szólította fel Clinton elnököt, hogy a nemzethez intézett szokásos évi üzenetében Szaddam Husszein rendszerének elmozdítását jelölje meg az amerikai külpolitika egyik céljaként. Az aláírók arra is bíztatták az elnököt, hogy használjon katonai erőt, ha diplomáciai erőfeszítései nem járnának sikerrel.

"A Weekly Standard című lap szerint nemcsak a terrorista hálózatokat kell felszámolni, de háborút kell indítani azon államok ellen, amelyek a terroristáknak menedéket adnak. Norman Podhoretz aCommentary című folyóiratban kifejtette, hogy támogatni kell a civilizációk háborúját, mert ifj. George Bush küldetése: a IV. világháborút megvívása a harcias iszlám ellen. (A globalizálódott közéleti párbeszéd számos résztvevője, így Eliot Cohen, az 1989-ben véget ért hidegháborút tekinti III. világháborúnak. Ezt a háborút a nukleáris fegyverek kölcsönös fenyegetésének az árnyékában helyi háborúkkal, gazdasági, politikai és ideológiai fegyverekkel vívták. A IV. világháború pedig a 2001-ben beindult terror elleni háború.) Ezek szerint nemcsak Irakot, Iránt és Észak-Koreát kell legyőzni, de Szíriát, Libanont és Líbiát, valamint Amerika olyan barátait, mint Szaúd-Arábia és Egyiptom is ellenőrzés alá kell venni a palesztinai hatóság területével együtt"

Megjegyzések