Bill Clinton beszólt Obamának - nagyon bénán kezeli a szíriai krízist

Clinton a héten kijelentette: Obama azt kockáztatja, hogy "teljesen bolondnak" fogják nézni, ha nem avatkozik be katonai eszközökkel Szíriában.

"Vannak, akik azt mondják, hogy oké, figyeljük meg, mi ez a nagy zűrzavar és maradjunk ki belőle. Úgy gondolom, hogy ez nagy hiba" - jelentette ki Clinton a minap John McCain republikánus szenátornak a McCain Intézet egy New York-i rendezvényén.

A volt elnök az általa elrendelt koszovói beavatkozással kapcsolatban tette ezt a megjegyzést. Bill Clinton ugyanakkor nem állt ki a katonai beavatkozás egyik formája mellett sem. McCain a maga részéről a repüléstilalmi övezetek létrehozását és a szíriai kormányellenes erők egy részének felfegyverzését szorgalmazza.

A Fehér Ház eddig többször jelezte, hogy minden eshetőségre kész Szíriával kapcsolatban, de mindeddig nem szánta rá magát a beavatkozásra. Az amerikaiak többsége ellenzi az esetleges szíriai szerepvállalást, amire Clinton Obama helyében fittyet hányna, ugyanis ha baj lesz, a felmérésekre való hivatkozás bénán venné ki magát.

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Who care?