A világszerte készülnek a nagyhatalmak egy jövőbeni háborúra

Az utóbbi években igen sűrűvé váltak a katonai jellegű mozgolódások...szinte egymást érik.

A NATO a hidegháború óta nem látott hadgyakorlatot fog tartani novemberben. A helyszín Lengyelország, Litvánia, Észtország. A katonai tréningen egy elképzelt Európába betörő ország invázióját fogják szimulálni. Oroszország aggódik és már jelezte nem tetszését. 

Nyilván kitaláltad, hogy az elképzel ellenség azok a ruszkik lesznek.

https://www.facebook.com/aranykorhajnalan 

Nem sokkal azután, hogy Oroszország befejezte a szovjet idők óta nem látott harckészültségi hadgyakorlatot, máris belekezdett az Uralnál a ballisztikus rakéták magas riadókészültségének gyakorlatába, hogy felmérjék, milyen gyorsan tudnak reagálni a parancsokra. 

A gyakorlat műveletében részt vesznek a nukleáris Topol (SS-25 Sickle) interkontinentális ballisztikus rakéták és az RS-20V Voyevoda (SS-18 Satan) ballisztikus rakétarendszer.

Konstantin Sivkov nyugalmazott orosz katonai főparancsnok szerint az előbb lezajlott szovjet idők óta nem látott hadgyakorlat célja az volt, hogy felmérjék, hogyan tudnának hatékonyan szembeszállni a Japán és az Egyesült Államok haderejével.

A gyakorlatnak ebben a részében háromezer katona, Szu-25-ös és Mig-24-es harci gépek, manőverező robotrepülők vettek részt. Ezen felül mintegy 200 harckocsi és más páncélozott jármű. A mostani manőver része a múlt hét végén kezdődött, az évek óta a legnagyobb szabású hadgyakorlatnak Oroszország távol-keleti régiójában. 

Célja a fegyveres erők bevethetőségének kipróbálása, a műveletekben 160 ezer katona, ezer harckocsi és páncélozott harcjármű, 130 repülőgép és helikopter, valamint nagy hatósugarú bombázó vesz részt. Az Ohotszki-tengeren zajló haditengerészeti manőverekre 70 hajót is mozgósított a flotta.


Aztán a ruszkik tovább fejlesztették a rakétavédelmi rendszerüket, amik Európa felől várnák a NATO rakétáit -áll egy amerikai jelentésben.

Hamarosan elkészülnek az orosz Yars-M új ballisztikus rakéták is, amikkel majd képesek lesznek elpusztítani az amerikai rakétavédelmi rendszereket -mondta egy orosz tisztviselő
Továbbá új hadihajókat is vízre bocsátanak az elkövetkezendő hónapokban.

Medvegyev tavaly a Kelet-Európa szerte elhelyezett rakétavédelmi rendszerek elpusztításával fenyegette meg a NATO-t, még azt is mondta, hogyha szükséges, akár nukleáris fegyvereket is bevetnek ellenük ha azok túl veszélyesnek látszanak és szaporodnak. A NATO ezekre úgy reagál, hogy e rakéta-rendszerk Irán miatt vannak, de ezt a ruszkik nem veszik be....és készülnek.
Megjegyzések