Az Egyesült Államok „korlátozott csapást” mérhet Szíriára, ha a diplomácia megbukik

Meghallgattam az Obama előadását (felolvasását) és abból egyáltalán nem azt lehet leszűrni, hogy a nyugat katonai fellépése bármennyire is elhalványult volna, habár a média ezt sugallja a népnek, akiket így legalább hazazavartak az utcákról

A helyzet ugyan olyan válságos, csak az optimista, jóhiszemű, reménykedő, s bizakodó világszemlélet elvakíthat minket. A kormányok ügyesen szórják a homokot a szemünkbe. 

A szöveg nagy része agymosás volt, de a lényeg ez volt.

Az Egyesült Államok nem fogja eltűrni a vegyi fegyverek bevetését – jelentette ki kedd este Barack Obama elnök az amerikaiakhoz intézett televíziós beszédében.

Az Egyesült Államok nem avatkozik a szíriai polgárháborúba, de „korlátozott csapást” mérhet Szíriára, ha a diplomácia megbukik...--és megfog--ezt meg én mondom.
Nem küldök csapatokat Szíriába. A csapás korlátozott lesz. Csak Amerika képes a korlátozott csapással jelzést küldeni Aszadnak. Az elnök hangsúlyozta, ha az Egyesült Államok nem cselekszik, akkor a zsarnokok nem gondolják meg kétszer is, hogy ismét bevessenek-e vegyi fegyvert. Mint mondta, az Egyesült Államok nem a világ csendőre, de az eszményei, elvei és nemzetbiztonsága forognak kockán.

Rámutatott, hogy sokáig tartózkodott a szíriai beavatkozástól, mert Amerika nem tudja megoldani mások polgárháborúit, de az augusztus 21-i gáztámadás miatt, amelyet az emberiesség elleni bűncselekménynek nevezett, megváltozott az álláspontja.

Megjegyzések