Obama: Irán megtámadására készül az Egyesült Államok. Globális örökségünk a krízis.Barack Obama az ABC vasárnapi adásában elmondta, hogy az, ami most Szíriával történik, az üzenet Irán számára is, akinek nem szabad azt hinnie, hogy a diplomáciai lehetőség azt jelenti, hogy az Egyesült Államok nem csaphat le Teheránra. 

Iránnak meg kell értenie, hogy az Ő nukleárisfegyverek kérdése sokkal nagyobb jelentőséggel bír, mint Szíria vegyifegyverei.

Nagyon érdekes az, hogy már Obama is átvette Bibi Netanjahu izraeli elnök szövegelését arról, hogy a diplomáciát „valós katonai” fenyegetéssel kell alátámasztani….Nagyon óvatosan adagolják a háborújukat

Valójában az egész Szíria ügy Irán megtámadásáról szól, csak keresik az oda vezető legjobb utat. Néha nem úgy alakulnak a dolgok ahogyan azt elképzelik, de ez egyáltalán nem szomorítja el őket. Nem akarnak békét. Háborút akarnak!!! Háborút akarnak Kínával és Oroszországgal, teljesen mindegy, hogy miféle barátságról zagyválnak össze, meg …partnerségről….ezek meg akarnak küzdeni az energiaforrásokért.

Miért akarnak háborúkat kirobbantani?

Az Egyesült Államok milliárdokkal van eladósodva e két nagyhatolom felé, főleg Kínának tartozik úgy 1.2 trillió dollárral, szóval Kínának lehetősége van az USA gazdaságát hazavágni, és mert függő helyzetben van, valahogyan ezt a helyzetet meg akarja menteni.

Az Államok gazdasága az összeomlás szélén imbolyog. Egyre rosszabb a helyzet, de persze erről nem hallani nagyon, csak azt, hogy minden jól halad…a nagy fenét. Ugyan ezt mondogatták a 30’-as évek elején érdemes megnézni az akkor cikkeket http://www.flickr.com/photos/sally_mcburney/5324450958/in/set-72157625621572115/
…szárnyal a piac, s hasonlók, aztán mi lett belőle…

 A kormány állandóan azzal szédíti az embereket, hogy minden jól megy, persze pont az ellenkezője történik. ...és teljesen mindegy, hogy Magyarország hogyan teljesít, mert globalizált világban élünk, és ha az USA vagy Japán pénzügyi rendszere összeroppan, az az egész világra ki fog hatni. 

Néhány adat

Az Egyesült Államokban a közép osztály gyakorlatilag már nem is létezik. Van egy iszonyat gazdag réteg és a szegények...kész; csak a múlt hónapban 240000 munkahely szűnt meg náluk; jelenleg 6 millió teljes idős dolgozó van; milliók veszítik el állásukat; 2000 óta 5 millió ember hagyta el az ipart; 2001 óta naponta 15 gyárt veszített az USA gazdasága...és ez a legkeményebb: ha összeadjuk az állástalanok számát a nem regisztráltakkal, akik már feladták, akkor 100 millió munkaképes embernek nincs állása. 46,2 millió ember él szegénységben;  2000 óta 15 millió. A gyerekek 57%-ka szegénynek számít. Napról napra élnek egyre többen, alig van megtakarításuk. Szóval nem fényes mint mondják. 

Ez a videó a vagyonmegoszlást mutatja
Európában éppolyan rossz a helyzet, egyre több a munkanélkülis és sorolhatnánk, nő az adósság, ami szépen lassan kiszívja az életet és mindent felemészt. Nem nagyon szoktak ezekről beszélni, legalábbis a hazai közgazdászok nem...valami miatt nem nyilatkoznak az ügyről...Itthon sokkal erősebben működik a népbutítás.

Növekedésről beszélnek, ami egy hatalmas hazugság; munkahelyeket nem akarnak létrehozni, csak maximum részmunkaidőben tudják elhelyezni az embert. 

Minden jel arra mutat, hogy már csak idő kérdése, hogy mikor omlik össze a gazdaság, és ezt szeretnék megelőzni a háborúval, vagy legalábbis kézben tartani, átrendezni a viszonyokat, újra felosztani a világot. Most ennek a folytamnak vagyunk a szemtanúi....szó sincs semmiféle tömegpusztító fegyverek miatti aggodalomról....ez csak egy jól kifundált ürügy, egy ügyes szemfényvesztés, semmi más. A lényeg, s cél a birtoklás, az irányítás és hatalom a világ felett.

Nagy változások jönnek. Az elit már tülkön ül nagyon, hogy a végjátékot minél sikeresebben vigye véghez. 

Megjegyzések

Unknown üzenete…
Ugyanmár, Amerika nem dőlne össze Kína nélkül az tuti.