Pénzügyi guru: A Fed végtelen pénznyomtatása „totális összeomláshoz” fog vezetni.


A Fed bejelentett, hogy nem hagy fel a mennyiségi lazítás programjával, s tovább folytatja őrült ámokfutását, amivel havonta 85 milliárd dollárt pumpál a rendszerbe kötvények vásárlásával, ezzel még nagyobbra duzzasztva a lufit.

Mark Faber a Bloombergenek elmondta, hogy a Fed ezzel a lépésével csak a pénzügyi elit érdekeit védte, miközben az átlag ember szenvedni fog ennek következményétől, ami az energia és az élelmiszer árak növekedését fogja jelenteni.

Sokan mondták korábban, hogy a Fed a halálig fogja pumpálni a pénzt. A Fed dolgozói professzorokból, akadémikusokból áll. Ezek az emberek soha nem vettek részt a valódi üzleti életben és így nem értik, ha folytatják a pénznyomtatást, az gyakorlatilag csak maroknyi embernek válik előnyére, kb. a lakosságnak 5-3%-kának haszon.

Faber korábban már elmondta, hogy teljesen mindegy mi folyik a pénzpiacon, mert a való élet már teljesen szétvált attól. Most is arról beszélnek a rádióban, hogy szuperül teljesítenek a tőzsdék, minden rendben van, jó hangulat, minden megy felfele…hát kösz szépen. A Fed nyomja felfele ezeket az adatokat, az átlag ember meg megy dolgozni, hogy fűthesse a lakását és így tovább….eközben a vagyon árfolyam emelkedik, de a legtöbb ember nem tőzsdézik, csak a lakosság 11%-ka 

Hogy hová fog ez vezetné? Faber válasza a totális összeomlás felé, de ezúttal a tambulin magasabb deszkájáról indul  A Fed sosem áll le, ha a pénzpiac esik 10%-kot, nyomtat még pénzt. Mást nem is tudnak csinálni, hogy őszinték legyünk a kétségbeesés és reménytelenség helyzetébe kergették magukat.

A veterán pénzember Jim Rogers szintén arra figyelmeztetett, hogy a Fed pénznyomtatása miatt a világ szenvedni fog, nagy rossz lesz mire ennek vége lesz. Ez a likviditás mesterséges tengere.

A Rogers Holdings igazgatója azt mondta, hogy a központi bankok esztelen pénznyomtatásának csak az vetne véget, ha a piaci szereplők az mondják, hogy elég volt, nem kellenek a szemét papírjaitok többé.

Egyébként meg teljesen mindegy, hogy ki áll a központi bank élére, mert a politika, s irányelv nem változik.
Ez az egész egy nagy bohózat. A dolgok ugyan úgy mennek tovább az átlag ember csak nézhet….Ez nem jó a világnak. Ez csak Nekik jó és a haverjaiknak.

Rogres és Faber úgy védekeznek, hogy aranyat vásároltak már jó ideje.


A mainstream média meg hazudik, mint a vízfolyás; elnökök beszélnek növekedésről, hogy a világban elhárult a válság, meg hogy minden szuperül megy, hogy csökken az államadósság és hű meg ha. Pedig csak a számokkal játszanak. Itthon is ugyanaz megy…sötétítés. Minden a pénz- és korporációs oligarchia akarata szerint alakul Vikror is csak max a hígból a szilárdabb tudod mibe tud minket vezetni. 

Megjegyzések