Készen áll a terv Észak-Korea szétzúzására


Az Elit számára mindegy hol robbantja ki a háborút, a közel- vagy távol keleten

Hallgasd meg ezt!!!

Dél-Korea és az Egyesült Államok megállapodott szerdán egy új katonai stratégiai tervben, amely válaszlépéseket határoz meg arra az esetre, ha Észak-Korea nukleáris vagy más tömegpusztító fegyverekkel fenyegetn.
A megállapodást Chuck Hagel amerikai és Kim Kvan Dzsin dél-koreai védelmi miniszter írta alá Szöulban.
A terv felvázolja a katonai elrettentést szolgáló stratégiai szövetség kereteit háború esetére és békeidőkre egyaránt. Felsorolták benne azokat a lépéseket is, amelyeket meg kell tenni az amerikai nukleáris védőernyő megerősítése érdekében Dél-Koreában. Észak-koreai létesítményekre mérendő, megelőző jellegű katonai csapások is szerepelnek benne.
A dél-koreai védelmi miniszterrel tartott közös sajtótájékoztatón Chuck Hagel megerősítette, hogy az Egyesült Államok kész szövetségese rendelkezésére bocsátani az elrettentő katonai potenciál teljes tárházát, beleértve a nukleáris védőernyőt is. Hagel szerint leginkább az észak-koreai nukleáris és ballisztikus rakétaprogram, a katonai technológia továbbadása és a vegyifegyver-készlet ad okot aggodalomra. De mi tudjuk, hogy nem északi szomszéddal van a legnagyobb gond, hanem Kínával. Egyébként az amerikai védelmi miniszter és külügyminiszter Japánban is járt, ahol szint hasonló paktumot irtattak alá, újabb katonai fejlesztések érdekében, de itt már főleg Kína miatt.


Dél-Korea bemutatta, mit tud

Jelentős haderőt felvonultató katonai díszszemlét tartottak kedden Dél-Koreában a hadsereg fennállásának és az Egyesült Államokkal kötött szövetség 60. évfordulója alkalmából. Más fejlett fegyverek mellett bemutatták az ország legnagyobb hatótávolságú rakétáját is, amellyel csapást lehet mérni Észak-Korea bármely pontjára.
Észak-Korea februárban hajtotta végre harmadik föld alatti atomrobbantását, és két hónappal korábban kísérletet hajtott végre egy nagy hatótávolságú rakétával, amely azonban Phenjan szerint békés célokat szolgált, műholdat állított Föld körüli pályára. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa válaszul újabb szankciókkal sújtotta a világtól elszigetelt, elszegényedett országot.

Megjegyzések