A III. világháború felé: nagyszabású USA-Holland-Magyar hadgyakorlat kezdődött Várpalotánál


Egyre több hadgyakorlatról értesülök és mind egy időben folyik. AZ USA/NATO erői jelenleg Kelet-Európában gyakorlatozik: Lengyelország, Litvánia; hadgyakorlatozik Ukrajna, gyakorlatozik Bulgária Románia a Fekete-Tengeren. Eközben már itthon is melegítik a katonaságot, plusz Oroszország igen nagy légvédelmi és nehéztüzérségi hadgyakorlatot tart több ezer katona részvételével Oroszország nyugati és most már déli területein -20 éve ez a legnagyobb -írják.

http://rt.com/news/russia-artillery-drills-south-554/


Oroszország hangja: A Kurszki, Belgorodi, Tambovi és Rostovi Területen orosz katonák harci feladatok végrehajtását gyakorolják, amelyet ismeretlen terepen kell folytatniuk.

A nagyszabású hadgyakorlatot ma éjjel kezdték egyszerre négy régióban. A hadgyakorlaton motoros, tüzérségi és harckocsi egységek vesznek részt.
Az első szakaszban a csapatok átdobását gyakorolják a kijelölt területre, ezután megkezdődik a gyakorlati képzés, amely során felderítési és hadviselési feladatokat oldanak meg. A hadgyakorlat március végéig tart.
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_03_13/Orosz-csapatok-nagyszabasu-hadgyakorlata-5288/Most legyen okos az, aki még azt hiszi, hogy béke van és lesz is. Ez kérem már fel kell hogy ébresszen.A média próbálja leszűkíteni az ukrajnai válságot, de már nagyon nem tudják takargatni, hogy kiújult a rettegett hidegháború.Holland vezetésű nemzetközi hadgyakorlatot tartanak március 12-e és április 22-e között Várpalota térségében - közölte a Honvédelmi Minisztérium.
A hadgyakorlaton összesen mintegy háromezer katona vesz majd részt - közölte a minisztérium, amely szerint több mint egy éve tart a gyakorlat előkészítése (ne feledd az ukrajnai válság sem ma született. a Történelmi események nem véletlenül történnek, hanem azok előre megszervezik...nem szó szerint egy volt CIA főnök mondotta.). Pápa és Várpalota térségében fokozott katonai jelenlét és megnövekedett katonai járműforgalom várható - tették hozzá.

A Várpalota Challenge 2014 hadgyakorlat nemzetközi jelentősége, hogy erősíti a holland-magyar katonai kapcsolatokat a NATO-n belül - írta a minisztérium. 

A HavariaPress szerint ötszáznál is több harci technikai eszköz, köztük 16 Németországból érkező amerikai helikopter is áttelepül Magyarországra a napokban. A páncélosok nagy része vasúton, húsznál is több szerelvényen érkezik Veszprém térségébe. Az ejtőernyősök és egyéb technikai eszközök repülőgéppel, illetve közúton a szlovéniai Koperből érkeznek 
Pápára.

A Magyar Honvédség egy ellenerő századdal vesz részt a nagyszabású gyakorlatban. A Várpalota környékbeli polgármestereket és jegyzőket holnaptól kezdik értesíteni a gyakorlat szervezői.


Ennek végeztével április 18-án megkezdődik és május 23-áig tart a Tavaszi áttörés elnevezésű gyakorlat, amelyen szlovák megfigyelő tisztek is részt vesznek. A kiképzés keretében az egyik lövészdandár egy harccsoportja, mintegy 1200 katona hajtja végre gyakorlatát: a különleges műveleti katonák afganisztáni tapasztalataikat adják át a katonáknak, továbbá a műszakiak, a harckocsizók és a páncéltörők összfegyvernemi gyakorlatot hajtanak végre. Ennek végén a NATO megmondja, hogy harckészek-e vagy nem.

Ezen felül ebbe a kiképzésbe beépítették a KFOR (a NATO parancsnoksága alatt működő koszovói nemzetközi békefenntartó erő) manőverszázadának záró gyakorlatát is; ezzel Magyarország növeli a koszovói szerepvállalását.Júniusban Szentes térségében a szárazföldi és a légierő hajtja végre Szentesi fokos elnevezésű vízi gyakorlatát. Utána szeptemberben és októberben következik a Közös fellépés elnevezésű gyakorlat, amelynek keretében 160 különleges műveleti katona harckészültségét méri fel a NATO. Erre az őszi gyakorlatra több nemzetet meghívtak, köztük a különleges műveleti vonatkozásban érintett amerikaiakat és lengyeleket, valamint a környező országok képviselőit - ismertette Böröndi Gábor. 


A NATO Norvégiában melegít.... 
)

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Ha nincs Magyar honvédség végülis a nató azt gyakorolja hogyan lehet még jobban kiirtani innen az ittlakó magyarokat! Átdobás gyakorlás? minek amikor ugy sétafikálnak ki és be????
Miért nézik ennyirre hülyének az embert?