A jüan már de facto a világ tartalékvalutája

A befektetők szerint a jüan már de facto a világ tartalékvalutája...

jelenleg a dollár még tartja magát egy kis ideig, de nem tart örökké, ugyanis folyamatosan vonulnak ki a dollár alól...

hivatalos IMF adatok szerint 400%-os áttérés történik a dollárról egyéb valutákra a feltörekvő országoknál, persze az nem mondják el, hogy az a jüan....

Egyenlőre 40 központi bank fektetett be a jüanba....és még több készül erre...
A Világbank volt vezető közgazdásza csak annyit mond erre, hogy a dollár kiváló arra, hogy gazdasági és pénzügyi válságok keletkezzenek.

semmi sem tart örökké...


Innen google fordítás:

Mint már tárgyalt számos alkalommal, semmi sem tart örökké - különösen fenntartjuk valuták - nem számít, hogy mennyi egy reméli, hogy a status quo marad így, a végén a szertelen previlege van kényszerítették csak egy túl sokszor. Headline után címoldalára mutat nemzetek kijelentve "kamat" vagy a közvetlen megbeszélések diverzifikálása távol az amerikai dollár ... és mint SCMP jelentések , a Standard Chartered megjegyzi, hogy legalább a 40központi bankok fektettek be a Yuan, és még több is erre készül . A tendencia jelentkezett az egész mind a feltörekvő piacok és a fejlett ország központi bankok diversifiying be "egyéb valuták", és "a számos központi bank a folyamatban hozzátéve jüan portfóliójukat."Talán a vészjóslóan, a király dollár, az egykori IMF-igazgató figyelmeztetését, hogy: " A Yuan válhat de facto tartalék valuta, mielőtt még teljesen konvertibilis . "
As The South China Morning Post jelentések, Jukka Pihlman, a Standard Chartered szingapúri székhelyű globális vezetője a központi bankok és az állami befektetési alapok (aki korábban dolgozott a Nemzetközi Valutaalap tanácsadás központi bankok eszköz-menedzsment kérdések), megjegyzi, hogy:
Legalább 40 központi bankok fektettek be a jüan és még sokan mások is készül erre, amivel a szárazföld valuta az utat, hogy tartalék állapot, még mielőtt a teljes konvertibilitás
Az amerikai dollár továbbra is felelős (egyelőre) ... de
Az amerikai dollár továbbra is a világ legelterjedtebb tartalék valuta, számviteli közel 33 százaléka a globális deviza állománya az elmúlt év végén, az IMF szerint az adatokat. Ez az arány már csökken 2000 óta, amikor a 55 százaléka a világ tartalékok USA-dollárban denominált.

Az IMF nem hozzák nyilvánosságra a százalékos tartalékok tartott jüan, de afeltörekvő piaci országok részesedése a tartalékok "egyéb devizában" nőtt közel 400 százalékkal 2003 óta, míg a fejlett országokban nőtt 200 százalékkal , az IMF szerint adatokat.
Ahogy SCMP megy a figyelmét, hogy a növekvő népszerűsége a jüan közötti központi bankok valószínűleg elsősorban a pekingi rendkívül kedvező bánásmódban őket, mert arra törekedett, hogy támogatják a jüan.
Például a központi bankok kedvezményes elbánást élveznek a képzett külföldi intézményi befektető kategória, mind a méret a kvóta és a hossza a lock-up időszakban. A QFII kvótákat adott központi bankok nem közismert, de néhány ilyen bejelentett fektet a központi bankok akár 10-szer nagyobb, mint mások a programban, és ami a legfontosabb, mentes minden tőke ellenőrzéseket.

"A központi bankok és a szuverén alapok különleges bánásmódot," Pihlman mondta. "Ők képesek arra, hogy fektessenek be oly módon, hogy bármely más befektető nem rendelkezik. Mikor jön a konvertibilitás, nincs semmi formálisan odakinn, de ez teljesen konvertibilis . "
Mint Pihlman magyarázza, a dolgok gyorsul ...
Pihlman azt mondta: "számos központi bank a folyamatban, hozzátéve [jüan], hogy a portfóliók."

A [jüan] ténylegesen immár de facto tartalék valuta, mert nagyon sok a központi bankok már fektetett bele, "mondta. "Az [jüan] válhat a de facto tartalék valuta, mielőtt még teljesen konvertibilis."

A központi bankok inkább adjunk yuan gazdaságok a jövőben is azok a "szoros kereskedelmi kapcsolatok Kína", és azok, amelyek viszonylag nagy szintű tartalék, amely figyelembe diverzifikálása több visszatérési kapcsolatos okok miatt, mondta.

A [jüan] konvertibilitás lehet már ott a központi bankok olyan módon, hogy még van nekik kényelmes kezdeni befektető abban a pénznemben , "Pihlman mondta.
Azt hagyjuk, hogy a Világbank volt vezető közgazdásza, Justin Yifu Lin, összefoglalva az egészet ...
"Dominanciája a dollár a kiváltó oka a globális pénzügyi és gazdasági válság,"
Úgy tűnik, a világ kezd hallgatni

Megjegyzések