Hidegháború 2.0


Hidegháborús feszültség: Obama figyelmeztette Putyint, hogy Moszkva súlyos árat fizet az ukrajnai válság kirobbantásáért. Azaz még több szankciók lesznek Oroszország ellen, amire a válasz az lesz...egyenlőre..., hogy a dollár ellen még több intézkedést fognak indítványozni.

Az EU már életbe léptette a szankciók  harmadik körét.

Katona inváziót Kijev nem indította meg. ...oroszok főleg nem, hiszen tudják, hogy a Nyugat pontosan ezt akarja elérni...ezt az örömöt nem szerzik meg nekik.

 A CIA igazgató Kijevben járt, Moszkva kérdőre von.

A Nyugat pontosabban az USA nyílt agressziót nem fog mutatni...azt akarják elérni, hogy Oroszország tegye meg ezt. A Nyugat úgy tesz mintha mérsékelten csak reagálna a dolgokra, továbbá hazudozik, csúsztat.  

Az persze nem kizárt, hogy a Nyugat proxy háborút indít Oroszország ellen, használva Kijevet.

Itt most azért megy a kötélhúzás, hogy ki kezdje...a Nyugat közben építi haderejét Európában vízen és szárazföldön, amit Moszkva mikroszkóppal figyel. 

Tavaly ősszel írtam, hogy egy orosz stratéga interjúban elmondta, hogy az orosz külügy tudja jól, hogy háborúban állnak...

A Nyugat nem hiszem, hogy most háborúba menne az oroszok ellen - közvetlenül persze. Az ukrajnai válságot csak arra használja, hogy a NATO haderejét megtriplázza, kiterjessze. Indok kell a lépésekhez...probléma-reakció-megoldás.

Előtte fontos lenne Szíria megdöntése, aki most nyerésre áll és persze Irán megdöntése....akkor stratégiai szempontól még jobb helyzetben lennének. De majd meglátjuk mit lép Izrael, aki háborúzni készül szomszédaival....úgy látszik, elsőként Libanonnal és a palesztinokkal...legjobb lenne Iránnal, de azok meg nem reagálnak...majd akkor az IDF.

Izrael szintén NATO tag...lehet, hogy velük rendezik át a Közel-Keletet, mert a Nyugat nem vállalja be az agresszor szerepét, amit eddig gyakorolt Líbiáig bezárólag...a mostani idők óvatosságra inti őket.

Az biztos, hogy Kelet-Ukrajna is valamilyen módon (választásokkal) le fog szakadni, ami ugye a Nyugatnak nem fog tetszeni...és állandósulnak az ellentétek... megoldódni nem fognak. 

A Nyugat azon szorgoskodik, hogy hogyan csalogassa ki és késztesse ugrásra az orosz medvét.

elég komplex az ügy...mert közben ott van Kína is, akivel szintén meg kellene mérkőzni. Sokáig nem húzhatják, mert a dollár haldoklik, annak összeomlása után a transzatlanti birodalom nem tud fennmaradni.

Megjegyzések