Összeroskadó Egyesült Államok célba vette Oroszországot és Kínát.Barack Obama amerikai elnök Ázsiába utazott egy Kína elleni katonai fenyegetés üzenetével, miközben Joe Biden amerikai alelnök Ukrajnában Oroszország ellen beszél.


Ez a két dolog nagyin is összefügg: az úgynevezett amerikai befolyás kiterjesztése Japánban, Dél-Koreában, Malajzián, a Fülöp-szigeteken és a növekvő feszültség Washington és Moszkva között. Mindkettő ügy arról szól, hogy az Egyesült Államok imperialista birodalma, és ami mögötte van, elszeretné kerülni a globális hegemóniájának összeomlását, ugyanis az általa működtetett pénzrendszer helyreállíthatatlan gondokkal küzd. 

A petro-dollárt egyre kevésbé támogatják, főleg Ázsiai országok: Oroszország, Kína stb. és egyre több példa van, amit egy IMF jelentés is kimutatott. http://aranykorhajnalan.blogspot.hu/2014/04/a-juan-mar-de-facto-vilag.html

Japánban Obama elsőként lépett fel a szigetvilág érdekei, pontosabban a Kínával folyó szigetviták mellett, amelyet egy közös védelemről szóló egyezmény keretében meg is erősítettek.

 Japán szakított a negyven éve fennálló pacifista katonai magatartásával és ismét harci pozíciót fett fel, amely a katonai kiadásokban már ez látszik is. Abe japán elnök már nem is monda a „Soha többet háború” ünnepi jelszavakat az évente megrendezett háborús megemlékezésen.

Gyakorlatilag Obama megüzente Kínának, hogy ha háborúba keveredik Japánnal, akkor az USA is ott lesz mögöttük. Biden a túloldalt ugyan ezt üzenet Oroszországnak, hogy Ukrajna mellett állnak.
Obama Tokióból üzeni: Moszkva nem teljesíti a genfi megállapodást Ukrajnában és már kiérdemelték az újabb szankciókat.

Az ENSZ amerikai diplomatája szerdán határidőt adott Oroszországnak, hogy napokon belül lépni kell a de-eszkaláció irányában.

Kelet-Ukrajnában újabb tűzharc történtek reggel.

 A Nyugat számára az fáj a legjobban, ahogy Kína emelkedik, s szívja magához a javakat, aranyat, energiát. Szóval félelmük és aggodalmuk teljesen érthető és az, ahogyan Peking összefonódik Moszkvával és Teheránnal oda vissza az már egyenesen tűrhetetlen.

A média nagyon nem számol be a globális átrendeződésről, összefüggésekre nem mutatnak rá. Azokat nekünk kell felfedezni. 

Megjegyzések