Ukrajna: a négyoldalú tárgyalások célja Oroszország meggyengítése, démonizálása, s cukkolása


Nem vár áttörést az ukrán válság megoldására összehívott genfi négyoldalú találkozótól az Egyesült Államok, amelyet az amerikai, az orosz és az ukrán külügyminiszter, valamint az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főmegbízottja részvételével tartanak csütörtökön.

Ésszerű azt feltételezni, hogy Moszkva ellen a találkozó kudarca esetén újabb amerikai szankciókat vezetnek majd be. Pont ez is a cél.

A további büntetőintézkedések ismét a Vlagyimir Putyin orosz elnök környezetéhez tartozó személyeket és az ő cégeiket vennék célba. Egy teljes körű kelet-ukrajnai orosz invázió azonban már olyan amerikai és európai szankciókat vonna maga után, amelyek kulcsfontosságú orosz iparágak - egyebek között az energetikai ágazat - ellen irányulnának. De sajnos az Elit pechjére ezt még az orosz fél nem lépte meg.

Noha több republikánus politikus azt javasolta, hogy Washington már a genfi találkozót megelőzően jelentsen be büntető lépéseket, az amerikai kormány úgy véli, már a szankciókkal való fenyegetésnek is olyan visszatartó ereje lehet, amely megakadályozza, hogy az orosz erők elfoglalják Kelet-Ukrajnát...jobb, vagy bal mind ugyan azt akarja.

 Washington Putyin környezetének szankcionálása mellett egy az ukrán fegyveres erőknek szánt, fegyvereket nem tartalmazó segélycsomagon is dolgozik, amelyet várhatóan a hét végén véglegesítenek majd. A támogatás egyebek között egészségügyi felszerelésből és ruhákból áll majd, de repeszálló védőfelszerelést már nem tartalmaz. ÓH ÓH...jaj de meghatós...segítenek. És akkor mit segített Kijevben a CIA a múlt héten csesszétek meg. Az ukrajnai válságban nyakik benne van Washington.

Az ukrán kormány korábban fegyverszállítást kért a Pentagontól, ennek teljesítését azonban amerikai részről jelenleg nem mérlegelik. Egy ilyen amerikai lépést ugyanis a helyzet eszkalációjaként lehetne értékelni. ...ja vigyázni kell, még a végén ők maguk lesznek a termonukleáris háború okozói.

A névtelenül nyilatkozó amerikai források megítélése szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök egy olyan, föderatív Ukrajnát képzel el, amelynek döntéseit Moszkvának jogában állna megvétózni. 

Az általa kívánatosnak tartott ukrán szövetségi berendezkedéséről Putyin szót ejtett a közte és Barack Obama között hétfőn lefolytatott telefonbeszélgetésen is. Az amerikai elnök a maga részéről azt hangoztatta, hogy az ukránoknak maguknak kell eldönteniük a saját sorsukat. Ah ah ah ó, megint egy álszent képmutatás. 

Amerikai tájékoztatás szerint egyébként az ukrán diplomaták arra készülnek, hogy tájékoztassák Szergej Lavrov orosz külügyminisztert a hatalom decentralizálására, valamint az oroszajkú kisebbség védelmére vonatkozó kijevi elképzelésekről. 

 Kerry abban bízik, hogy sikerül elősegíteni az Oroszország és Ukrajna közötti érdemi párbeszéd létrejöttét. Na ezt nem hiszem....amikor mozog a szája az azt jelenti, hogy hazudik.

 "Az Egyesült Államok és az Európai Unió le kíván ülni Oroszországgal és Ukrajnával, és megkeresni a biztonsági helyzet enyhítésének útját" - Aha hát persze-persze. Békét akarnak, mi? 

Az Egyesült Államok célja a nyilatkozó szerint annak elérése, hogy Oroszország hagyjon fel a szakadárok támogatásával és bátorításával, és vonja vissza csapatait az ukrán határról. Ez az amerikai tisztségviselő is visszautalt arra, hogy Obama elnök figyelmeztette Putyint: ha Oroszország elszalasztja a feszültség csökkentésének lehetőségét, akkor növekedni fog az általa "megfizetendő" ár. 

Jay Carney, a Fehér Ház szóvivője szerdán közölte, hogy az amerikai kormány "tevékenyen" készül az Oroszország ellen ukrajnai fellépése miatt bevezetendő újabb gazdasági büntetőintézkedések bevezetésére. 

Carney szerint az Egyesült Államok elvárja, hogy Oroszország a genfi találkozón adja jelét annak, hogy kész csökkenteni a feszültséget Kelet-Ukrajnában, ahol a oroszbarát fegyveres szeparatisták néznek szembe a kijevi kormány csapataival. - See more at: http://magyarhirlap.hu/kinos-talalkozo-genfben-az-ukran-valsag-foszereploivel#sthash.vReTkQGf.dpuf

Tudni akarod, hogy mire megy ki a játék? Mi az ukrajnai válság célja?http://aranykorhajnalan.blogspot.hu/2014/04/az-ukrajnai-valsaggal-elerik-celjukat.html

Megjegyzések